Αποκαλύψεις Κασναφέρη: «Στην Ξάνθη ήμασταν ανάμεσα σε Ουζουνίδη και Παράσχο πριν προτείνει ο Παπαδημητρίου τον Λουτσέσκου»

Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Κασναφέρης στο gazzetta κάνει και αποκαλύψεις για την σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και τον Γιώργο Παράσχο, για τους οποίους αποκαλύπτει ότι είναι οι δυο άνθρωποι που εκτιμά και τους συμβουλεύεται ακόμα και σήμερα.

Μάλιστα αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της έλευσης Λουτσέσκου, γνωστοποιεί για πρώτη φορά ότι στην διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη μετά την απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη ήταν ανάμεσα στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Γιώργο Παράσχο, μέχρι που ο Γιάννης Παπαδημητρίου πρότεινε τον Ρουμάνο.

«Εχουμε πάρει τον Τσιώλη προπονητή και αποφασίζουμε να πάμε σε αλλαγή. Ήμασταν μεταξύ του Ουζουνίδη και του Παράσχου. Ο Ουζουνιδης δεν ήθελε να ξαναρθεί και με τον Παράσχο κάπως δεν κολλούσε. Εγώ τον Λουτσέσκου δεν τον ήξερα και κάτσαμε να συζητήσουμε εγώ ο Παπαδημητρίου, και ο Πανόπουλος. Ο Παπαδημητρίου προτείνει τον Λουτσέσκου. Ερχεται ο Λουτσέσκου και έχω να σας πω ότι απ’ αυτόν τον άνθρωπο έχω κερδίσει πάρα πολλά. Είναι σαν “αδερφός” μου. Οι σχέσεις μας πια είναι πέρα από το ποδόσφαιρο. Στη δύσκολή μου θα τον πάρω να μου πει τη γνώμη του, στη δύσκολή του θα με πάρει να μου ζητήσει τη γνώμη μου. Οπότε θεωρώ ότι είμαι ευγνώμων που τον γνώρισα ως προπονητή κι ως άνθρωπο. Ως άνθρωπο με άλλαξε στον τρόπο σκέψης, ως προπονητής πιστεύω ότι είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα», σχολίασε ο Κάσνα.

Σε ερώτημα αν συμφωνει με τον Παντελή Καπετάνο που χαρακτήρισε τον Λουτσέσκου ως τον πιο ολοκληρωμένο κόουτς με τον οποίο συνεργάστηκε, αναφέρει: «Για τον Παντελή μπορεί να είναι. Και για μένα είναι, γιατί το πακέτο του είναι πολύ μεγάλο. Επικοινωνία, διάθεση, προπόνηση, διαχείριση. Να σας πω ότι πάμε σε συνάντηση με τον Πανόπουλο, ο Πανόπουλος ξεκινάει να λέει τα δικά του όντας στα κάγκελα και ο Λουτσέσκου- στον οποίο του είχα δώσει ανατροφοδότηση – έκανε τον Πανόπουλο αρνάκι και γυρίζει και μου λέει ο Πανόπουλος: “Ρε μ@λ@κ@ έχει δίκιο ο άνθρωπος που με μπριζώνεις”».

Σε ερώτημα αν το χάνει με τις δηλώσεις του, ο Γιώργος Κασναφέρης αναφέρει, μεταφέροντας από μόνος του την κουβέντα στον Παράσχο: «Εγώ του έχω πει την γνώμη μου σε αυτό το θέμα. Εχουμε διαφωνήσει σ’ αυτό το κομμάτι, αλλά είναι κάτι δικό του και το υποστηρίζει. Είναι σαν αδερφός μου, γνώρισα την οικογένειά του, τον πατέρα του, τη γυναίκα του, τα παιδιά του. Είναι κάτι άλλο για μένα αυτός ο άνθρωπος. Όπως στην Ξάνθη γνώρισα και τον Παράσχο. Είναι δύο άνθρωποι που με έχουν σημαδέψει. Με τον Παράσχο όπου κι αν έχω δουλέψει είχαμε μόνο επιτυχίες. Απόλλωνα δύο φορές, Λεβαδειακό  τον σώσαμε και βγήκαμε 7οι την άλλη χρονιά… Όπου έχουμε πάει μαζί έχουμε μόνο επιτυχίες. Είναι ο δεύτερος άνθρωπος που θα τον πάρω να ζητήσω τη γνώμη του σε κάθε μου βήμα. Ο κυρ Γιώργος είναι από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από τη χώρα μας και δεν έχει μείνει χωρίς δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Είναι από τους καλύτερους Ελληνες προπονητές και φοβερός άνθρωπος. Δύο ανθρώπους βάζω τόσο ψηλά: Παράσχο και Λουτσέσκου. Μπορεί να αδικήσω τους νεότερους, τον Μάντζιο και τα άλλα παιδιά, αλλά μ’ αυτούς έχω συνεργαστεί πιο πολύ. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος και προπονητής ο Παράσχος. Ίσως όμως έχει αδικήσει τον εαυτό του γιατί είναι μονοκόμματος, δεν στρίβει και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα. Όμως πιθανόν κι αυτό να είναι το στοιχείο που τον έφερε εδώ που είναι σήμερα και τον καθιέρωσε. Και ξαναλέω όταν έχω μια πρόταση τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω: “Κυρ Γιώργο τί λες”; Και θα μου πει τη γνώμη του. Η σχέση μας είναι παραπάνω από ποδοσφαιρική. Τώρα θα αρχίσουν οι παρατρεχάμενοι, μπορεί να λένε ότι παίζει ο ΠΑΟΚ με τη Λαμία και ο Κασναφέρης έχει σχέσεις με τον Λουτσέσκου… Τα έχω ζήσει κι αυτά. Εχω ζήσει κουτοπόνηρους ανθρώπους να λένε ότι ο Κασναφέρης θα πει την 11άδα στον Λουτσέσκου και τον Παράσχο. Ο κόσμος ασχολείται με μικρότητες».