Γ’ Εθνική: Ανατροπές στην τελική βαθμολογία χωρίς τους αγώνες Αγροτικού, Αβάτου, Σοχού και Θέρμης! Ισοβαθμία στην κορυφή, τελευταία η Αλεξανδρούπολη

Σοβαρές ανακατατάξεις στην τελική βαθμολογία της Γ’ Εθνικής φέρνει το σενάριο, με βάση το οποίο, όπως έχει αναλύσει το ThrakiSportS, οι τέσσερις ομάδες που καταγγέλθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο ότι έλαβαν παράνομα μέρος στο πρωτάθλημα θα αποβληθούν και παράλληλα θα ακυρωθούν όλοι οι αγώνες τους.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να αφαιρεθούν από τις υπολοιπες ομάδες, πριν την επικύρωση της βαθμολογίας, οι τυχόν βαθμοί που είχαν κατακτήσει απέναντι σε Αγροτικό Αστέρα, Αρη Αβατου, Θερμαϊκό Θέρμης και Εθνικό Σοχού.

Το ThrakiSportS έκανε την σχετική διεργασία και προκύπτουν… εκπλήξεις. Για παράδειγμα, έχουμε ισοβαθμία στην πρώτη θέση ανάμεσα σε Πανδραμαϊκό και Απόλλωνα Παραλιμνίου, ωστόσο ο Πανδραμαϊκός σε αυτήν την περίπτωση θα στεφθεί πρωταθλητής καθώς στα μεταξύ τους ματς υπερτερεί με μια νίκη και μια ισοπαλία.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται ωστόσο στην ουρά. Η μοναδική ομάδα που θα υποβιβαστει σε αυτήν την περίπτωση ακόμα και με αγωνιστικά κριτήρια είναι η Αλεξανδρούπολη. Εχει κερδίσει συνολικά 13 βαθμούς απέναντι στους συγκεκριμένους τέσσερις αντιπαλους και αν της αφαιρεθούν θα βρεθεί στην 8η και τελευταία θέση αυτής της ειδικής κατάταξης με μόλις 10, αφού θα την ξεπεράσει και η ουραγός Πλαγιά – η οποία μάλιστα ξεπερνα και το Ορφάνι. Από την πλευρά του ο Ορφέας Ξάνθης κατακτά την 5η θέση, εαν θεωρηθούν ως μη γενόμενα τα ματς των τεσσάρων.

Υπενθυμίζεται πάντα ότι ειδικά ως προς την περιπτωση της Αλεξανδρούπολης, ουσιαστικά έχει βρεθεί με έξι βαθμούς λιγότερους λόγω και της δικαστικής της ήττας στην περίπτωση με την προσφυγή της Δόξας Δράμας για τον αγωνα με την Αναγέννηση Πλαγιάς. Τέλος, διευκρινίζεται ότι όλο αυτό είναι πάντα ένα σενάριο. Ενα άλλο σενάριο είναι να κρατηθούν κανονικά οι βαθμολογίες ακόμα και αν ακυρωθούν ομάδες και απλά αυτές οι τέσσερις να καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη, όπως φυσικά και το σενάριο εν τέλει να επικυρωθεί η ίδια βαθμολογία. Για όλα αυτά θα κληθεί να λάβεθ απόφαση η ΕΠΟ κατόπιν εισήγησης της Νομικής Υπηρεσίας.

Επειδή ωστόσο είναι ένα υπαρκτό σενάριο αυτό του χαρακτηρισμού ως μη γενόμενων όλων των αγώνων των τεσσάρων ομάδων, το ThrakiSportS έκανε την σχετική έρευνα και σας παρουσιάζει πως είναι η κατάταξη στην τελική βαθμολογία που επικύρωσε η ΕΠΟ (και ανατρέπει το Διαιτητικό Δικαστήριο) και πως ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει αν τελικά αποφασιστεί οι συγκεκριμένες ομάδες να θεωρηθεί ότι κακώς έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα και άρα πρέπει να ακυρωθούν και όλοι οι αγωνες τους.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 22 ΑΓΩΝΕΣ)
1. Αγροτικός Αστέρας 48 (33-8)
———————————–
2. Πανδραμαϊκός (39 βαθμοί – 12 βαθμοί =) 27 βαθμοί
3. Απόλλων Παραλιμνίου (35 βαθμοί – 8 βαθμοί =) 27 βαθμοί
4. Άρης Αβάτου 32 (28-21)
5. Θερμαϊκός Θέρμης 32 (24-25)
6. Εθνικός Σοχού 31 (21-13)
7. Δόξα Δράμας (30 βαθμοί – 8 βαθμοί =) 22 βαθμοί
———————————–
8. Νέστος Χρυσούπολης (29 βαθμοί – 7 βαθμοί =) 22 βαθμοί
9. Αλεξανδρούπολη (23 βαθμοί – 13 βαθμοί =) 10 βαθμοί*
10. Ορφέας Ξάνθης (22 βαθμοί – 7 βαθμοί =) 15 βαθμοί
11. Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (19 βαθμοί – 6 βαθμοί =) 13 βαθμοί
12. Αναγέννηση Πλαγιάς (17 βαθμοί – 3 βαθμοί =) 14 βαθμοί*
Ο αγώνας Αναγέννηση Πλαγιάς-Αλεξανδρούπολη καταχυρώθηκε με 3-0 α.α. και επιπλέον αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί από την Αλεξανδρούπολη (συνολικά έξι δηλαδή)

Η ΝΕΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ «ΤΕΣΣΑΡΩΝ»)
1. Πανδραμαϊκός 27 βαθμοί
———————————–
2. Απόλλων Παραλιμνίου 27 βαθμοί
3. Δόξα Δράμας 22 βαθμοί
4. Νέστος Χρυσούπολης 22 βαθμοί
5. Ορφέας Ξάνθης 15 βαθμοί
6. Αναγέννηση Πλαγιάς 14 βαθμοί*
7. Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 13 βαθμοί
———————————–
8. Αλεξανδρούπολη 10 βαθμοί*
Ο αγώνας Αναγέννηση Πλαγιάς-Αλεξανδρούπολη καταχυρώθηκε με 3-0 α.α. και επιπλέον αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί από την Αλεξανδρούπολη (συνολικά έξι δηλαδή)
** Οι ομάδες Αγροτικός Αστέρας, Αρης Αβάτου, Θερμαϊκός Θέρμης και Εθνικός Σοχού σε αυτό το σενάριο δεν λαμβάνονται υπόψιν ως συμμετέχουσες στο πρωτάθλημα λόγω της έλλειψης αθλητικής αναγνώρισης