Γ’ Εθνική: «Μεγάλο θέμα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος τις δικαστικές αποφάσεις σε 1ο και 2ο Όμιλο, αναμένει εισήγηση από τη νομική υπηρεσία

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ παραχώρησε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος και εκεί ερωτήθηκε για τις δικαστικές αποφάσεις που που αφορούν τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ακυρώθηκε η επικύρωση του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής λόγω της συμμετοχής στον συγκεκριμένο όμιλο τεσσαρων ομάδων που δεν διέθεταν την απαραίτητη για την συμμετοχή τους αθλητική αναγνώριση. Πλέον η ΕΠΟ καλείται να διαμορφώσει εκ νέου τον πίνακα της βαθμολογίας λαμβάνοντας υπόψιν της την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και να τον επικυρώσει.

Επίσης, με απόφαση του CAS δικαιώθηκαν ουσιαστικά η Κοζάνη και η Λευκίμμη με αποτέλεσμα στην δεύτερη να πρεπει να αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί που πήρε στα χαρτιά ο Μακεδονιός και να προστεθούν στην Λευκίμμη. Ετσι όμως περνά η Κοζάνη στην πρώτη θέση έναντι του Μακεδονικού, ενώ η Λευκίμμη με τις νέες ανακατατάξεις περνά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο το CAS δεν διέταξε και την αλλαγή της βαθμολογικής κατάταξης, αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα για διάφορες ερμηνείες.

Ερωτώμενος λοιπόν για τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ που τυγχάνει και νομικός απάντησε: «Είναι μεγάλο θέμα. Η απόφαση του CAS (σ.σ. για τη Λευκίμμη, την Κοζάνη και το Μακεδονικό) είναι διφορούμενη. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος ν’ απαντήσω για το τι θα πράξουμε. Περιμένω την εισήγηση από τη νομική υπηρεσία».

Υπενθυμίζεται ότι κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας του 1ου Ομιλου κινήθηκαν ο Ορφέας Ξάνθης και ο Πανδραμαϊκός, με τις προσφυγες τους να γίνονται δεκτές από το δικαστήριο. Σε σχέση με τον 2ο Ομιλο, το όλο θέμα προέκυψε λόγω της συμμετοχής του Εβρίτη ποδοσφαιριστή Ανδρέα Θεοδωράκη σε αναμέτρηση της Λευκιμμης με τον Μακεδονικό, η οποία κρίθηκε αντικανονική από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αλλά κρίθηκε κανονική από το CAS.