«Καμπανάκι» από ΓΓΑ για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο – Δεν έχει δοθεί παράταση, θα πεταχτούν εκτός πρωταθλημάτων

Αν και στη ΓΣ της ΕΠΟ στις αρχές Ιουνίου οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA που είχαν την προηγούμενη συναντήθει με τον υφυπουργό Αθλητισμού υποστήριξαν ότι θα δοθεί παράταση για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, κάτι τέτοιο τουλάχιστον μέχρι στιγμης ισχυει μερικώς.

Παράταση δόθηκε, αλλά αφορά την εναρμόνιση των καταστατικών τους με το νόμο. Όσον αφορά την επανεγγραφή των σωματείων στο μητρώο η διορία λήγει στο τέλος του μήνα και το ίδιο ισχυει για την επικαιροποιηση των στοιχειων όσων σωματείων έχουν ηδη γραφτει.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομου, οσα σωματεία δεν ειναι στο Μητρώο δεν θα έχουν από τον Αυγουστο πρόσβαση στα γήπεδα που ειναι ιδιοκτησίας του κράτους (πχ δημοτικά, κοινοτικά, εθνικά) αλλά κυρίως δεν θα τους επιτρέπεται καν η συμμετοχή στα πρωταθλήματα, εθνικά ή τοπικά.

Η υπόθεση δεν αφορά μονο το ποδοσφαιρο αλλά όλα τα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, χαντμπολ, πόλο κλπ). Ωστόσο το έγγραφο της ΓΓΑ μέσω της ΕΠΟ κοινοποιήθηκε στις ΕΠΣ, ήδη η ΕΠΣ Έβρου το ανήρτησε και αναφέρει:

«Καλημέρα σας,
Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι 31/07/2022 θα πρέπει τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο σωματεία να υποβάλλουν ολοκληρωμένη αίτηση επικαιροποίησης στοιχείων για το Μητρώο έτους 2022. Σε αντίθετη περίπτωση τα σωματεία θα διαγράφουν από το Μητρώο. Στοιχεία για τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο, καθώς και για όσα από αυτά έχουν επικαιροηαήσει εηιτυχώς τα στοιχεία τους για το 2022, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ στη διεύθυνση https://somateia.gga.gov.gr/eggegramena-somateia . Στη διεύθυνση https://somateia. gga.gov.gr/aitiseis-2022 μπορείτε να δείτε πόσα σωματεία και ποια έχουν ολοκληρώσει ή όχι την υποβολή της αίτησης για το έτος 2022. Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των μελών σας
Με εκτίμηση».