Πυροβολεί τον ΑΟΞ ο Κούγιας και κατά την αποχώρησή του από την ΑΕΛ: «Η Ξάνθη που μας ανταγωνιστηκε διαλύθηκε στα τοπικά»

Ο Αλέξης Κούγιας ακομα και τώρα που αποχώρησε από την ΑΕΛ, σε συνέντευξή του δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην Ξάνθη υποστηρίζοντας ότι μαζί με την Βέροια ανταγωνίστηκαν την ΑΕΛ και… διαλύθηκαν.

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να υπαναχωρήσει από την συμφωνια μεταβίβασης. Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε ότι ο Αχιλλέας Νταβέλης δεν τον άφησε σε χλωρό κλαρί και επεσήμανε ότι ως την τελευταία στιγμή ο ίδιος σκεφτόταν να μην δώσει την ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «FormediaTV» σε απόδοση του Football League News:

«Είναι ιστορική μέρα για την ΑΕΛ. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, μέχρι και πριν λίγη ώρα ήμουν έτοιμος να υπαναχωρήσω. Και γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο και όλα αυτά τα χρόνια συνδέθηκα με την ΑΕΛ, αλλά κυρίως γιατί δημιούργησα μία εξαιρετική ομάδα που καθαρά λόγω του βρώμικου παρασκηνίου δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα φέτος και γιατί συνδέθηκα πάρα πολύ ειδικά με τα Ελληνόπουλα που αποτελούν πλέον το 99% της ομάδας.

Παραδίδω στην οικογένεια Νταβέλη μία ελληνική ομάδα. Καμία άλλη δεν έχει τόσους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, τόσο εξαιρετικούς χαρακτήρες και το κυριότερο 16 Λαρισαίους ποδοσφαιριστές. Έχει να εμφανιστεί τέτοιο ρόστερ από την εποχή της μεγάλης ΑΕΛ που κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Εκείνο που έκαμψε τις αντιστάσεις μου ήταν η αγωνιώδης προσπάθεια του Αχιλλέα Νταβέλη. Δεν με άφησε σε χλωρό κλαρί.

Τη στιγμή που αποφάσιζα να υπαναχωρήσω και να μη μεταβιβάσω τις μετοχές μου, λες και ο Θεός καθόριζε τις κινήσεις, επικοινωνούσε μαζί μου και με πίεζε να μεταβιβάσω, δείχνοντας μια απρόσμενη αγάπη για τη συγκεκριμένη ομάδα από ένα πρόσωπο που δεν φανταζόμουν στα χρόνια που είμαι στη Λάρισα ότι υπάρχει στη Λάρισα.

Επτά χρόνια είναι ο πρώτος Λαρισαίος που μου χτυπάει την πόρτα όχι μόνο για ν’ αγοράσει την ΑΕΛ, αλλά για να τη βοηθήσει. Δεν έχω ούτε μία πινακίδα από τη Λάρισα επτά χρόνια, στη φανέλα δεν υπήρχε ποτέ μια χορηγία. Το πόση μοναξιά ένιωσα, όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε ένας άνθρωπος να καθίσει μαζί μου σ’ ένα τραπέζι για να συζητήσουμε για το μέλλον της.

Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη με την οικογένεια Νταβέλη – είχα γνωρίσει τον Αχιλλέα όταν μου εκδήλωσε το ενδιαφέρον του ενώ οι προηγούμενες επαφές μας ήταν παντελώς άσχετες, μου είχε κάνει την τιμή να με καλέσει στην πρώτη παρουσίαση του εγχειρήματος των ΜΜΕ – ήταν η επαφή μου με τον Γιάννη Νταβέλη. Δεν περίμενα ποτέ ότι υπάρχει μία τέτοια οικογένεια, τόσο αγαπημένα αδέρφια και ένας επιστήμονας με τη σεμνότητα και την ποιότητά του με εντυπωσίασε.

Θέλω να σας πω ότι νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος, γιατί παραδίδω μια Λάρισα πρωταγωνίστρια, πρωταθλήτρια με το καλημέρα όταν την αγόρασα. Στη Super League 5 χρόνια και την τελευταία χρονιά μόνο με το βρώμικο παρασκήνιο δεν κατάφερε να επανέλθει. Ομάδες που μας ανταγωνίστηκαν, διαλύθηκαν. Και η Βέροια διαλύθηκε και η Ξάνθη διαλύθηκε στα τοπικά πρωταθλήματα.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα διαπίστωσα δύο αγνούς Λαρισαίους, οι οποίοι ενώ έχουν πετύχει τα πάντα στη ζωή τους, ο κύριος Γιάννης με τη σεμνότητά του και ο Αχιλλέας, ένα άγριο άλογο το οποίο είναι δύσκολο να το τιθασεύσεις, αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η προβολή. Είναι να καταφέρουν μέσω της ομάδας να κάνουν ευτυχισμένους τους οπαδούς της ΑΕΛ».