Μοναδικό επίτευγμα από Μαυρίδη! Έκανε σε 8 ώρες τον γύρο της Σαμοθράκης με 44χλμ τρέξιμο και 10χλμ κολύμβηση!!!

Ο Δημήτρης Μαυρίδης κατάφερε να κάνει κάτι το μοναδικό, καθώς ολοκλήρωσε τον γύρο της Σαμοθράκης με τρέξιμο και κολύμβηση, πραγματοποιώντας ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητής θέλησε να «ενώσει» τις δύο πιο φημισμένες παραλίες της Σαμοθράκης κολυμπώντας και στη συνέχεια να κάνει τον κύκλο του νησιού τρέχοντας πάνω από 44 χιλιόμετρα.

Ξεκινώντας από την παραλία της Παχιάς Άμμου, ο Δημήτρης Μαυρίδης κολύμπησε συνολικά 10.287 μέτρα μέσα σε 3:28:36 για να φτάσει στην παραλία των Κήπων. Στη συνέχεια έτρεξε 44,26 χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτογραμμής της Σαμοθράκης μέχρι να τερματίσει ξανά στην Παχιά Άμμο. Το κομμάτι του τρεξίματος ολοκληρώθηκε σε 4:42:53 με ρυθμό 6:23 λεπτών ανά χιλιόμετρο.

Δ. Μαυρίδης: Έκανε τον γύρο της Σαμοθράκης με 44 χιλιόμετρα τρέξιμο και 10 κολύμβηση!

Ο 43χρονος αθλητής πραγματοποίησε προετοιμασία με κολύμβηση στη θάλασσα και την πισίνα, αλλά και με δρομική προπόνηση, με τρέξιμο. Ο Δημήτρης Μαυρίδης μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί στο IRONMAN του Αμβούργου που έγινε τον Αύγουστο του 2021, ενώ συμμετέχει τακτικά με τον σύλλογό του, Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης σε κολυμβητικούς αγώνες βετεράνων.

«Από όσο ξέρω δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Η αφορμή ήταν η ενασχόλησή μου με το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι, το τρίαθλο. Ήταν μία πρόκληση για εμένα. Από πέρυσι το Σεπτέμβριο το είχα σκεφτεί, γιατί θα μπορούσε να γίνει και κάποιος αγώνας. Οι αριθμοί μάλιστα ταιριάζουν σε δύο μαραθώνιους. Σε κολυμβητικό μαραθώνιο, αλλά και τρεξίματος ταιριάζουν οι αποστάσεις» είπε στο Runbeat o Δημήτρης Μαυρίδης αναφορικά με το εγχείρημά του.

Δ. Μαυρίδης: Έκανε τον γύρο της Σαμοθράκης με 44 χιλιόμετρα τρέξιμο και 10 κολύμβηση!