Ο Παντελής Καπετάνoς για Ξάνθη και τον ιστορικό τελικό Κυπέλλου: «Έχω πάει σε τέσσερις τελικούς και δεν έχω πάρει ούτε έναν»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο gazzetta παραχώρησε ο πρώην σέντερ φορ της Ξάνθης Παντελής Καπετάνος, αναφερόμενος μεταξύ όλων στην απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης και τον ιστορικό τελικό Κυπέλλου το 2015.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την απόφαση να έρθει στην Ξάνθη: «Αρχικά ήμουν διστακτικός. Όταν πήγα προπονητής ήταν ο Τσιώλης και μετά ήρθε ο Λουτσέσκου. Ο αδερφός μου ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και μου είπε να πάω. Αυτό που συνάντησα ήταν πολύ καλό. Ωραίες εγκαταστάσεις, οργάνωση. Η ομάδα είχε πολλούς Έλληνες, καλά παιδιά και είχαμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Πριν έρθει ο Λουτσέσκου, με πήρε τηλέφωνο και του είπα να έρθει. Του εξήγησα ότι είχαμε καλούς παίκτες και πως αν ερχόταν θα φτιάχναμε κάτι καλό. Στη συνέχεια πρωταγωνιστήσαμε για δύο χρόνια». 

Για τον ιστορικό τελικό Κυπέλλου: «Δεν είχα παίξει βασικός. Ο Λουτσέσκου ήθελε να πάει στα τρεξίματα με τον Βασιλακάκη και να μπω στο δεύτερο μέρος εγώ. Η ομάδα είχε κάνει πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έπρεπε να είχαμε προηγηθεί. Αυτό δεν έγινε, μας πήρε λίγο από κάτω και απογοητευτήκαμε. Μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο. 

Εχω πάει σε τέσσερις τελικούς και δεν έχω πάρει ούτε έναν. ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο, Ξάνθη-Ολυμπιακός, στη Ρουμανία έχω πάει με την Στεάουα σε έναν τελικό Σούπερ Καπ κι έναν τελικό Κυπέλλου». 

Για το γκολ που ξεχώρισε με τη φανέλα της ΑΕΚ και τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Σίγουρα το γκολ μέσα στη Χαρτς – το θυμάμαι σαν χθες. Ωραίο, δυνατό ματς μέσα στη Σκωτία. Εκεί που χάναμε και λέγαμε ‘πάμε να γυρίσουμε το ματς στην Αθήνα’, έρχεται μια σέντρα από το πουθενά και στέλνω μια κεφαλιά στο παράθυρο. Εκεί άλλαξαν όλα κατευθείαν. Νικήσαμε και στην Αθήνα εύκολα και μπήκαμε στους ομίλους. Για μένα ήταν κορυφαία στιγμή η παρουσία μας στους ομίλους του Champions League.

Πραγματικά, όλοι κι ο Ντέμης κι ο Ίβιτς ήταν πολύ χαρούμενοι. Τα λεφτά ήταν καλά τότε. Νιώθαμε την πίεση ότι η ομάδα πρέπει να μπει στους ομίλους. Θα ήταν αποτυχία αν δεν έμπαινε. Είχαν κατέβει όλοι στα αποδυτήρια και έβλεπες τη χαρά. Και στο αεροδρόμιο ήρθαν κάποιοι φίλαθλοι που ήταν πιο κοντά στην ομάδα και μια εβδομάδα μετά πήραμε και την πρόκριση».

Για τη διαφορά νοοτροπίας Ρουμανίας με Ελλάδα: «Εκεί, ο κόσμος σέβεται κάποια πράγματα. Ποτέ δεν σε γιούχαραν, δεν σε περίμεναν έξω από το γήπεδο. Χάναμε ματς από τη Ντινάμο αλλά δεν σε περίμενε κανένας. Ξέρεις, πριν πάει κάποιος θα σκέφτεται: “Πού πάω τώρα, θα είναι υποανάπτυκτοι εκεί”. Όμως δεν ισχύει, καμία σχέση». 

Για τις επιλογές του και την αποφυγή της Β’ Εθνικής: «Νομίζω ότι όλες μου οι επιλογές ήταν σωστές και στο κατάλληλο timing. Στον Ηρακλή έφυγα και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Μετά πήγα στην ΑΕΚ στα καλά της χρόνια και όταν έφυγα ήρθε πολύ μεγάλη κατηφόρα. Παίκτες έχασαν λεφτά από την ΑΕΚ, κύριος ο Νικολαΐδης. Εγώ δεν έχασα ούτε ευρώ. Πήγα στην Στεάουα που ήταν στο πικ της, πάλι ψηλά. Εφυγα από την Στεάουα και μετά η ομάδα ήταν 3η-4η. Πήγα στο Κλουζ που ήταν πάλι στα πάνω του. Και μετά επέστρεψα στην Στεάουα που ανέβηκε πάλι. Πήγα στην Ξάνθη, που συμμετείχαμε στον τελικό Κυπέλλου. Και τέλος έπαιξα στη Βέροια, μόνο εκεί δεν μου άρεσε καθόλου η κατάσταση. Δεν ήθελα να μπλέξω στη Β’ Εθνική. Ήμουν καλά αγωνιστικά και σωματικά. Τι θα γινόταν παραπέρα δεν ξέρω και γι’ αυτό σταμάτησα».