Πανελλήνιο Ποδηλασίας Δρόμου: Περικλής Ηλίας και Αργυρώ Μηλάκη πρωταθλητές στην ατομική χρονομέτρηση

Η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών, άνοιξε την Παρασκευή, με το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

Η διαδρομή στο Παρανέστι Δράμας ήταν αρκετά τεχνική, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προσφέροντας θέαμα.

Ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία των ανδρών. Ο 35χρονος ποδηλάτης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην διαδρομή 40 χιλιομέτρων με επίδοση 54 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας στο χρονόμετρο. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μίλτος Γιαννούτσος του Αίολου Αθηνών 19 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ στην τρίτη ο Γιώργος Μπούγλας επίσης του Κρόνου Νίκαιας.

Στην κατηγορία των γυναικών, η Αργυρώ Μηλάκη σε μία δυνατή μάχη με την Βαρβάρα Φασόη αναδείχτηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της πρωταθλήτρια στην ατομική χρονομέτρηση γυναικών. Η ποδηλάτισσα του Άτλαντα Ρεθύμνου κάλυψε την απόσταση των 21,2 χιλιομέτρων σε 31 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω της μόλις για 7 δευτερόλεπτα την αθλήτρια του Πόρτο Λεόνε. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Ελευθερία Γιάχου από τον Άλφα Καλλιθέας.

Ειδική μνεία αξίζει στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Παρανεστίου, τον Ποδηλατικό Όμιλο Δράμας και την StayConnected για την άψογη συνεργασία.

Αναλυτικά αποτελέσματα ανδρών

Αναλυτικά αποτελέσματα γυναικών