ΕΠΣ Έβρου: Κρίσιμες αρχαιρεσίες την Κυριακή στις δυο πιο ιστορικές ομάδες του Βορρά

Κρίσιμες γενικές συνελεύσεις για την διενέργεια εκλογών έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή στις δυο ίσως πιο ιστορικές ομάδες του Βορείου Εβρου.

Στον Ορέστη Ορεστιάδας η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση ήταν κάτι προγραμματισμένο, αφού έληξε η θητεία της νέας διοικησης. Από την διάθεση ωστόσο εμπλοκής και νέων προσώπων θα εξαρτηθουν πολλά σε σχέση με τις αποφάσεις που θα παρθούν ενόψει της συνέχειας και το πόσο πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.

Στην ΑΕ Διδυμοτείχου οι εκλογές είναι έκακτη διαδικασία που ακολούθησε την προ εβδομάδας γενική συνέλευση, στην οποία παραιτήθηκε αρχικά ο πρόεδρος και στην συνέχεια άλλα επτά από τα συνολικά εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Είναι κρίσιμο να υπάρξει ενδιαφέρον από πρόσωπα να εμπλακούν και να βρεθεί διάδοχη κατάσταση για να μην κινδυνεύσει ο σύλλογος.

Τοσο ο Ορέστης Ορεστιάδας όσο και η ΑΕ Διδυμοτείχου μετρούν δεκαετίες ιστορίας (ιδρύθηκαν το 1927 και το 1933 αντίστοιχα) με πολλούς τίτλους σε επίπεδο νομού και Θράκης (ο Ορέστης είναι πολυνίκης του Κυπέλλου Εβρου για παράδειγμα και έχει 10 πρωταθλήματα, η ΑΕΔ μετρά επίσης πολλές κατακτήσεις) αλλά και συμμετοχές στα εθνικά πρωταθλήματα (Γ’ και Δ’ Εθνική, ο Ορέστης ακόμα και στην Β’ Εθνική).

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι συγκεκριμένες ομάδες καταγράφουν δυο από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του Εβρίτικου ποδοσφαίρου: η μεν ΑΕΔ την κατάκτηση του Κυπελλου Ερασιτεχνών Ελλάδος το 1980, ο δε Ορέστης την κατάκτηση του πρωταθλήματος της τότε Δ’ Εθνικής την σεζόν 1993-1994.