Μαδέρα 2022: 4ος στον κόσμο με απευθείας πρόκριση σε τελικό ο Καρυπίδης, 5ος με δύο διαδοχικά ατομικά ρεκόρ ο Λεργιός

Στους τελικους των αγωνισμάτων τους μετείχαν την Τρίτη, τριτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στην Μαδέρα της Πορτογαλίας, οι δυο Αλεξανδρουπολίτες πρωταθλητές Δημήτρης Καρυπίδης και Αλέξανδρος Λεργιός.

Νωρίτερα είχε αποκλειστεί από τον τελικό του δικού του αγωνίσματος ο Δημοσθενης Μιχαλεντζάκης αν και τερμάτισε πρώτος και με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, καθώς ακυρώθηκε από τους κριτές.

Ο Καρυπίδης συμμετείχε στον τελικό των 100 μέτρων υπτιο της κατηγορίας S1, αγωνισμα στο οποίο συμμετείχαν μολις 5 αθλητές και για αυτό έγινε απευθείας τελικός χωρίς διαδικασία προκριματικού. Ο Εβρίτης τερμάτισε σε 2:59:31 και κατέλαβε την 4η θέση. Πρώτος σε 2.30.90 ο Ουκρανός Αντον Κολ, δεύτερος σε 2.31.42 ο Ιταλος Φρανσίσκο Μπέτελα και στην τρίτη θέση με χρόνο 2.55.78 ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα. Στην 5η θέση, πίσω από τον Καρυπίδη, έμεινε ο επίσης Ελληνας Νικος Κοντου με χρόνο 3.52.49.

Ο Λεργιος κατάφερε να σημειώσει δυο διαδοχικά ατομικά και πανελλήνια ρεκόρ για να κατακτήσει τελικα την 5η θέση στον κόσμο. Στον τελικο των 50 μέτρων πεταλουδα της κατηγορίας S5 σημειωσε χρονο 38.72 μεταξυ των οκτώ του τελικου επιδοση που συνιστά νέο προσωπικο του ρεκόρ. Ο Βραζιλιανος Ντα Σιλβα πρωτος με 33.23, ο Ιαπωνας Χινάτα δευτερος, τρίτος ο Νταλίγεφ από το Καζακστάν και τέταρτος ο Αμερικανος Καρίμι. Το πρωι ο Λεργιος πάλι με ρεκόρ είχε καταφέρει να πάρει την προκριση στον τελικό με χρονο 39.02.