Πανελλήνιο Αγοριών Κ18: Αυτοκτονία Εθνικού Αλεξανδρούπολης, προηγήθηκε με 7-0 στο τάι μπρέικ αλλά έχασε τον τίτλο από τον Πήγασο

Ο Πήγασος Πολίχνης μετά τα Κ21 στην Κομοτηνή αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που διεξάγεται στην Ερυθραία, καθώς κατάφερε στο ματς – τελικο να νικήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2 σετ κάνοντας μια επική ανατροπή στο πέμπτο σετ, οπου οι Εβριτες προηγηθηκαν με 7-0.

Ο Εθνικός μοιραία δεν κατακτά τον τίτλο, ενώ αν κέρδιζε έστω και με 3-2 θα ηταν ισοβαθμος με Πήγασο στους έξι βαθμούς με τα σετ και για τις δυο ομαδες στο 8-6 και θα περιμέναμε να δουμε τι θα κάνει ο Πανερυθραϊκός ώστε σε πιθανη τριπλή ισοβαθμία να στέφονταν οι Εβρίτες πρωταθλητές. Σε καθε περίπτωση ωστόσο αξιζουν συγχαρητήρια και το χειροκρότημα στους παίκτες του Γιωργου Ανδραβιζου για την συνολική πορεία τους αλλά και για τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν στο τελευταιο παιχνίδι, καθώς παρόλο που έχασαν εύκολα τα πρώτα δυο σετ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν τη νίκη και τον τίτλο.

Με τη κατάκτηση του Πρωταθλήματος Παίδων ολοκληρώνεται μία ιστορική σεζόν για τον Πήγασο Πολίχνης, καθώς πήρε το πρωτάθλημα στη Pre League ανδρών και μαζί την άνοδο στη Volley League αλλά και τα πρωταθλήματα Ελλάδας σε παίδες (σημερα) και έφηβους (στην Κομοτηνη), με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει απλά παρών αλλά και μέλλον .

Στο πρώτο σετ το 5-5 έγινε 10-6 για τον Πήγασο, η διαφορά παρέμενε σταθερά στο +4 και σταδιακά μεγάλωνε για το 1-0. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ, με το 10-10 να γίνεται 16-11 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με την διαφορά να αυξάνεται ως το 2-0 σετ.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν παράτησε το παιχνίδι και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-13 στο τρίτο σετ, κατάφερε να περάσει μπροστά με 19-22. Ο Πήγασος ισοφάρισε σε 23-23 αλλά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης στο τρίτο της σετ μπολ (23-24, 24-25, 25-26) έκανε το 25-27 και μείωσε σε 2-1. Στο τέταρτο σετ ο Εθνικός ξέφυγε στα μισά του με 9-12, κράτησε την διαφορά μέχρι το τέλος και οδήγησε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ με 21-25.

Συναρπαστικό ήταν το πέμπτο σετ, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς προηγήθηκε με 7-0. Ο Πήγασος Πολίχνης όμως έβγαλε πάθος και με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τέλιο σε επίθεση και μπλοκ μείωσε σε 5-8. Με άσσο του Παναγιώτη Αναστάση η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε μπροστά στο σκορ με 9-8 και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Αν και ο Εθνικός ισοφάρισε σε 13-13, ο Πήγασος Πολίχνης πήρε δύο συνεχόμενους πόντους και τελείωσε την αναμέτρηση με 15-13, κατακτώντας και το πρωτάθλημα Ελλάδας στους παίδες.

Διαιτητές: Νικάκης, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.
Τα σετ: 3-2 (25-18, 25-17, 25-27, 21-25, 15-13) σε 123′

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Μαζιώτης): Σαββίδης, Σεμερτζίδης, Παναγιώτου, Τέλιος, Αδαμίδης, Στεφανίδης / Μπαλούκας (λ), Μπαρλής (λ), Αυγερινίδης, Σδραυκάκης, Πετρίδης.
ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδραβίζος): Κεσκίνης, Μιχαηλίδης, Παπάζογλου, Σαλαμπάσης, Σουσουρίδης, Κοντοστάθης / Γκοτσίδης (λ).