Ξέσπασμα Δερμιτζάκη: «Σαν πρωταθλητές τιμωρούμαστε κατά ριπάς, συγνώμη που η ομάδα μου πήρε το πρωτάθλημα»

Ο προπονητής της Βέροιας και πρώην του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης είπε ότι η ομάδα του τιμωρείται διαρκώς, ενώ ανέφερε ειρωνικά ότι ζητά συγγνώμη που οι Ημαθιώτες πήραν το πρωτάθλημα στον Βόρειο Ομιλο της Super League 2 αλλά αυτό δεν τους αρκεί -όπως όλα δείχνουν- για να πάρουν την άνοδο στην Super League 1.

«Δυστυχώς εμείς σαν πρωταθλητές τιμωρούμαστε κατά ριπάς. Οτιδήποτε καλό έχουμε κάνει όλο τον χρόνο, η τιμωρία είναι να παίξουμε για τον υπερπρωταθλητή, η τιμωρία είναι να παίξουμε με μια ομάδα Σούπερ Λιγκ και να μην ξέρουμε πότε θα παίξουμε. Να μην παίξουμε όταν έχουμε μια σειρά και έναν ρυθμό, αλλά μετά από ένα μήνα. Αυτή είναι η τιμωρία, γιατί κάναμε πρωταθλητισμό.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που η ομάδα μου έκανε πρωταθλητισμό και πήρε το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω κατά πόσο οι ομάδες για του χρόνου αξίζει τελικά να κάνουν πρωταθλητισμό, να επενδύσουν και να βάλουν τέτοιους στόχους. Βλέπετε τουλάχιστον μια ομάδα τι τραβάει», ανέφερε ο Δερμιτζάκης.

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι ιδιαίτερα από την ομάδα μου. Το να κλείσεις μια ομάδα όπως η Λαμία στο μισό γήπεδο και να τη σφυροκοπάς, τα λέει όλα αγωνιστικά. Δεχτήκαμε ένα γκολ πάρα πολύ νωρίς, ενώ ψαχνόμασταν να βρούμε τα πατήματά μας, από μία στατική φάση και από ένα αβίαστο λάθος. Την πρώτη φάση την πληρώσαμε.

Είχαμε καθαρό μυαλό, είχαμε αγωνιστικό πλάνο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είπα στα παιδιά ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Να έχουμε υπομονή, επιμονή και να συνεχίσουμε την τακτική μας για να μπούμε στο παιχνίδι. Κάναμε τις κινήσεις ακόμα και για να το πάρουμε. Έβλεπα μια προσπάθεια καλή, δεν μπορούσα να τη σταματήσω. Ενώ το υποστηρίξαμε από πλευράς αλλαγών, σε μια κόντρα του αντιπάλου, ήμασταν αφελείς. Ο Μανούσος τις λίγες ευκαιρίες μπορεί να τις κάνει γκολ. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν είναι δίκαιο. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το ποσοστό σκοραρίσματος, ενώ έχουμε τις δυνατότητες, και γιατί στις λίγες φάσεις του αντιπάλου και ιδιαίτερα στις στατικές μάς δημιουργούν προβλήματα.

Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι. Με τέτοια εικόνα που βλέπω προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Θα πάμε να δώσουμε τη μάχη μας και ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε. Συγχαρητήρια στη Λαμία. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και έχει καλές πορείες τα τελευταία χρόνια. Το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη την επαρχία. Ευχαριστώ και τον υπέροχο κόσμο. Παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση της ομάδας και γενικά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία».

Τέλος, για το αν πιστεύει ότι με όσα είπε θα συγκινήσει τους αρμόδιους, ήταν εκ νέου έντονα επικριτικός προς τη SL1 και είπε σχετικά: «Μ’ αυτά που έχω δει τα τελευταία χρόνια, όχι, δεν περιμένω κάτι. Η Super League 2 είναι κόσμημα. Έχει καλές ομάδες, καλούς προπονητές, καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά δυστυχώς η Super League 1 κλείνει την κλεψύδρα. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα δικό τους μαγαζί που θα το ελέγχουν και θα είναι… μπιζ μπιζέ.

Άκουσα, και λυπάμαι γι’ αυτό, τον πρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο να λέει ότι η κατηγορία πρέπει να γίνει με 10-12 ομάδες. Φαντάζομαι ότι το λέει για να ικανοποιήσει τον πάροχο. Σεβαστός ο πάροχος, τον θέλουμε, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτός. Να του πω ότι καλύτερα, αν κοιτάμε μόνο τον πάροχο, να τις κάνει έξι τις ομάδες, γιατί πιστεύω ότι ούτε τον Αστέρα Τρίπολης θέλει ο πάροχος. Να παίζουν δέκα γύρους οι μεγάλοι και τελείωσε. Αν ήθελαν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο έπρεπε… χθες αυτή η κατηγορία να είναι με περισσότερες ομάδες και οι περισσότερες της επαρχίας. Δυστυχώς, όμως δεν πρόκειται να γίνει».