Συζητήθηκε στην ΕΕΑ η καταγγελία του Απόλλωνα Πόντου κατά του Πιερικού, δεν παρέστησαν οι Κατερινιώτες

Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου προχώρησε σε καταγγελία κατά της ομάδας του Πιερικού στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία συζητήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει η καταγγελία του Απόλλωνα Πόντου αφορά μέτοχο της ΠΑΕ Πιερικός. Φέρεται να είχε παράλληλα και την ιδιότητα του προπονητή σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις της ΕΠΟ, γεγονός που συνιστά παράβαση του άρθρου 2725/1999, άρθρο 69, παράγραφος 8.

Το άρθρο αυτό αναφέρει πως εν ενεργεία αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές διαιτησίας, διαμεσολαβητές της παραγράφου 9 του άρθρου 90, ιδιοκτήτες πρακτορείων προγνωστικών αγώνων ή στοιχημάτων, οι σύζυγοι αυτών και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς τους απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν μετοχές Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών του αθλήματος σε σχέση με το οποίο δραστηριοποιούνται αθλητικά ή επαγγελματικά.

Στην εκδίκαση που παρακολουθεί διακριτικά και η Ξάνθη, αφού αφορά ομάδες που βρήκε πέρυσι και υπό φυσιολογικές συνθήκες κάποια ή κάποιες θα ξαναβρεί τη νέα σεζόν στον δρόμο της, δεν παρέστη ο Πιερικός που είναι ο καταγγελόμενος ενώ η Καλαμαριά έλαβε ουσιαστικά προθεσμία για να παραδώσει γραπτό υπόμνημα.

Η ενημέρωση της ΕΕΑ:
1. α) Κλήση σε ακρόαση ΠΑΕ Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961, για παραβίαση του άρθρου 69 παρ.παρ. 8,
12 και 13 ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 ν.4809/2021.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ – ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

β) Κλήση σε ακρόαση ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ για την υποστήριξη της καταγγελίας της σε
βάρος της ΠΑΕ Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ – ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα Πόντου:
Εκδικάστηκε σήμερα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η καταγγελία της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου κατά της ΠΑΕ Πιερικός.
Στην ακροαματική διαδικασία ενώπιο της επιτροπής η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου ανέπτυξε δια του εκπροσώπου της κ. Αργύρη Λίβα τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να γίνει δεκτή, ενώ από την πλευρά της η ΠΑΕ Πιερικός δεν παρέστη.
Ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε έως την Τρίτη  14/6 να κατατεθούν τα σχετικά υπομνήματα.