Εβαλαν ξένους διαιτητές στο μπαράζ Βέροιας – Λαμίας και άλλαξαν την ώρα έναρξής του λόγω… μπάσκετ

Το βράδυ του Σαββάτου θα διεξαχθεί ο αγωνας μπαράζ για μια θέση στην Super League 1 ανάμεσα στην πρωταθλήτρια του Βορείου Ομιλου της SL2 και αντίπαλο του ΑΟΞ Βέροια και την προτελευταία της SL1 Λαμία.

Είναι η πρώτη φορά μετά από δυο σεζόν που διεξάγεται τέτοιο μπαράζ και η μια από τις δυο ομάδες δεν είναι η Ξάνθη. Πρόπερσι είχαμε το ΑΟΞ – Απόλλων Σμύρνης που οδήγησε στον υποβιβασμό της ομάδας της Θράκης, πέρυσι το ΑΟΞ – Παναιτωλικός που δεν οδηγησε στην άνοδο.

Ενώ αρχικά το ματς είχε προγραμματιστεί για τις 20:00 το βράδυ, τελικά άλλαξε ωρα έναρξης λόγω… μπάσκετ. Η ΕΡΤ που εχει τα δικαιωματα ζητησε να πάει πιο νωρίς ώστε να καλυφθεί και αυτό ζωντανά αλλά και ο πρώτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό την ίδια ημέρα (Σάββατο 11/6).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Από την ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ, η σέντρα του αγώνα μεταξύ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ και ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Σάββατο 11/6, Δημοτικό Στάδιο Βέροιας), μετατίθεται για τις 18:45».

Διαιτητής του αγωνα έχει οριστεί ο Αλιγιάρ Αγκάγεφ από το Αζερμπαϊτζάν. Τελευταία φορά που ήρθε στην Ελλάδα ήταν για την επεισοδιακή ρεβάνς του μπαράζ ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Βέροια. Τότε που οι Βοιωτοί πανηγύρισαν την άνοδό τους στην πρώτη κατηγορία και για λίγο καρδιοχτύπησαν πριν το φινάλε με την είσοδο κάποιων οπαδών στον αγώνιστικό χώρο.

Βοηθοί του θα είναι ξανά οι συμπατριώτες του Ακίφ Αμιράλι, Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ, με 4ο τον Τσακαλίδη από την Χαλκιδική και στο VAR τον Βούλγαρο Γκεόργκι Ντιμιτρόφ με τον Θ. Μωυσιάδη από τα Γιάννενα.

Αναλυτικά:
Διαιτητής: Αλιγάτ Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Βοηθοί: Αμιράλι Ακίφ, Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ (Αζερμπαϊτζάν)
4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Γκεόργκι Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)