Γ’ Εθνική: Έκανε την δουλειά του σκοράροντας 22 τέρματα και αποχωρεί με… «τετράμπλ» ο Φώτης Δουμάνης από τον Βύρωνα Καβάλας

Μετά από μια καταπληκτική σεζόν όπου ο Βύρωνας Καβάλας κατέκτησε τα πάντα, πρωτάθλημα, κύπελλο και άτυπο τίτλο του πρωταθλητή των μπαράζ, η ομάδα κάνει τα πλάνα της για την νέα σεζόν και ήδη θα έχουμε αρκετές αλλαγές.

Έτσι μετά την αποχώρηση του προπονητή Στέλιο Ιγνατιάδη γιατί δεν τα βρέθηκε κοινή συνισταμένη στα οικονομικά για την νέα σεζόν και την αντικατάστασή του προσεχώς με γνωστό προπονητή με μεγάλη προϋπηρεσία στην Γ’ Εθνική από την ομάδα, για διαφορετική αιτία και για επαγγελματικούς λόγους αποχωρεί ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Φώτης Δουμανης. Για επαγγελματικούς λόγους αποχώρησε και ο επιθετικός Βασίλης Αθανασάκης που σκόραρε 3 γκολ στα μπαράζ ανόδου.

Ο Δουμάνης που κατάγεται από την Νικήσιανη Καβάλας θα συνεχίσει πιθανότατα σε ομάδα του τοπικού της Καβάλας αν και ήταν ο MVP του Βύρωνα με 22 τερματα συνολικά στην σεζόν (5 στα μπαραζ και 17 στο πρωταθλημα Καβάλας).

Ο 26χρονος (γεννημένος 28/10/1993) μεσοεπιθετικός διακρίθηκε στην Δ’ Εθνική με τον Ορφέα Ελευθερούπολης και η Ξάνθη τον αποκτά. Εκεί ξεχωρίζει με την ομάδα Κ20 για το δυναμικό του παιχνίδι. Το 2012 βρίσκεται δανεικός στα Χανιά και ξεκινάει δυναμικά αν και 19 ετών. Σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Κύπελλο εναντίον του Φωκικού το νικητήριο γκολ.

Την επόμενη σεζόν παίζει πάλι δανεικός, αλλά σε πιο οικείο περιβάλλον, στον Ορφέα Ελευθερούπολης. Την 1η Δεκεμβρίου 2013 κάνει χατ τρικ στην Κομοτηνή στο 4-0 επί του Κοσμίου, βάζοντας ένα γκολ με κόρνερ και ένα με φάουλ.

Μένει ελεύθερος από την Ξάνθη, αλλά οι κρητικοί δεν τον ξεχνούν και ο πρωην του Πανθρακικού Παναγιώτης Διακάκης, που είχε δουλέψει στα Χανιά, τον προτείνει στην Επισκοπή, όπου κάνει ντεμπούτο στη Φούτμπολ Λιγκ. Σκοράρει στο ντεμπούτο του στην κατηγορία εναντίον του Αχαρναϊκού, αλλά η συνέχεια δεν είναι καλή και η ομάδα στα πλέι άουτ καταρρέει.

Ακολουθεί τον προπονητή που ξεκίνησε στην Επισκοπή, τον πρωην επίσης του Πανθρακικού Κώστα Ανυφαντάκη στην Καβάλα. Περιβάλλον γνώριμο και ο Φώτης είναι εξαιρετικός, κάνει εννέα γκολ και η Καβάλα τερματίζει τέταρτη. Η απόδοσή του κεντρίζει το ενδιαφέρον της Δόξας Δράμας και το 2016 τον αποκτά, για να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα. Δύο γκολ στο ντεμπούτο του και τέσσερα στα πρώτα έξι παιχνίδια.

Το καλοκαίρι του 2017 δέχεται πρόταση από τον νεοφώτιστο στην Γ’ Εθνική Αετό Ορφανού οπου μενει μια τριετία και φέτος κάνει μια ακόμη καταπληκτική σεζόν με τον Βύρωνα κάνοντας το τετραμπλ με νταμπλ στην ΕΠΣ Καβαλα, πρωταθλημα και πρωτος σκόρερ στα μπαράζ ανόδου.