Σύννεφα πάνω από την Ξάνθη και ολοένα και πιο αβέβαιο το μέλλον της ομάδας – Από την Παρασκευή δεσμεύθηκαν οι μετοχές της ΠΑΕ

Ολοένα και πιο αβέβαιο φαντάζει το μέλλον της ομάδας της ΠΑΕ Ξάνθη λόγω της δικαστικής περιπέτειας του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία, με δεδομένο ότι από την περασμένη Παρασκευή φέρονται να έχουν δεσμευθεί οι μετοχές της ομάδας και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του μεγαλομετόχου της στην Ελλάδα.

Οπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του Κυριακου Θωμαΐδη το βράδυ της Δευτέρας από την δικαστική συντακτρια Μαίρη Μπενέα, η κίνηση αυτή από την Αρχή για την Καταπολέμηση του Ξεπλύμματος Μαύρου Χρήματος δεν έγινε αυτεπάγγελτα εξαιτίας των δημοσιευμάτων του Αυστραλιανού Τύπου και της αναπαραγωγής τους από το ThrakiSportS στην Ελλάδα, αλλά εξαιτίας δικαστικής συνδρομής που ζητήθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας βάσει σχετικής σύμβασης που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Αυστραλία. Άλλωστε είναι κάτι που έχει εδω και μήνες προαναγγελθεί, αφού εδώ και μήνες έχει υπάρξει δικαστική απόφαση δέσμευσης όλων των περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία αλλά και στο εξωτερικό, η οποία όπως είχε επισημανθεί από τότε, ήταν απλά θέμα χρόνου να οδηγήσει σε αντίστοιχη κατάσταση και στην Ελλάδα. Οπερ και εγένετο, αφού βέβαια ξεπεράστηκαν πρώτα οι γνωστοί σύνηθεις γραφειοκρατικοί σκόπελοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων έγινε την περασμένη Παρασκευή και έκτοτε έχουν μπλοκαριστεί τα πάντα. Τι σημαίνει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη; Πρώτον, ότι ο Ελληνοαυστραλος επιχειρηματίας δεν έχει δικαίωμα να εκποιήσει περιουσιακά του στοιχεία, ούτε να τα πειράξει μέχρι να εκδικαστουν οι υποθέσεις του στην Αυστραλία. Δηλαδή πρέπει να βρει από αλλού για παράδειγμα τις 500.000 ευρώ για να καταθέσει την εγγυητική που απαιτείται για να λάβει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της SL2, αφου οι δικοί του λογαριασμοί στην Ελλάδα είναι δεσμευμένοι όπως δεσμευμένα είναι τα περιουσιακά του στοιχεία και στην Αυστραλία.

Αντιστοίχως, πρεπει να βρει από αλλού τα όποια χρήματα απαιτούνται για την εξασφάλιση των πολλών υπογραφών που απαιτούνται απο παίκτες, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα εν ενεργεία συμβόλαια, ώστε να μπορέσει να φτιαχτεί ένα έστω υποτυπώδες ρόστερ. Και πριν φυσικά γίνει αυτό, πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα σε υπαλλήλους, προμηθευτες αλλά και παίκτες του περσινού ρόστερ, καθώς αν δεν συμβεί αυτό και στο μεταξύ σκάσουν διάφορες προσφυγές, θα σφίξει ακόμα περισσότερο η θηλειά την ωρα που η δυσπιστία θα οδηγει με δυσκολία τον οποιονδήποτε νέο να έρθει και να υπογράφει στο άλλοτε «μαγαζί γωνία» της Ξάνθης.

Το χειρότερο είναι ότι η εξέλιξη αυτή αυτομάτως παγώνει και τις όποιες ελπίδες υπήρχαν να βρεθεί ένας νέος επενδυτής, να αγοράσει τις μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη και να ανοίξει μια νέα σελίδα στο ιδιοκτησιακό του ΑΟΞ, δυο χρόνια μετά την προηγούμενη. Για να βρεθει επενδυτής πρέπει αρχικα να υπάρχει. Ακόμα και αν υπάρχει όμως ο θείος από το Ιράν ή την Σαουδική Αραβία, όπως είχε ακουστεί εντόνως τις τελευταίες μέρες, πλέον δεν θα μπορεί να αγοράσει, αφού οι μετοχές είναι δεσμευμένες. Κανείς νοήμων επιχειρηματίας δεν θα έριχνε στην παρούσα φάση χρήματα σε μια επένδυση που μοιάζει αβέβαιη, με την προοπτική ο Μπιλ Πάπας να καθαρίσει τον Οκτώβριο στην Αυστραλία και να πάρει τότε τις μετοχές του αλλά και τον κίνδυνο να μην συμβει αυτο και τα λεφτά να πεταχτούν σε… πηγάδι(α).

Πλέον η ΠΑΕ Ξάνθη, όπως διαφαινόταν εδώ και αρκετούς μήνες αλλά κάποιοι απλά αρνούνταν να δουν κατάματα, βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα». Εξι μήνες μετά τους πανηγυρισμούς για την περίφημη απόφαση της ΕΕΑ ότι η ομαδα ανήκει στον Μπιλ Πάπας παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του στην Αυστραλία, εκείνη η απόφαση δείχνει πλέον να αποτελεί το τροχοπέδη για το μέλλον του συλλόγου. Γιατι με δεσμευμένα τα πάντα σε αυτην την χρονική συγκυρια, οπως «φωτογράφισε» και ο Κυριάκος Θωμαΐδης το βράδυ της Δευτέρας, υπάρχει σοβαρό πλέον πρόβλημα με την ίδια την ύπαρξη της ομάδας. Οπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, αν δεν μπορεσει να γίνει άρση της δέσμευσης και μάλιστα άμεσα, «η Ξανθη δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα».