Δεσμεύθηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος τα περιουσιακά στοιχεία του Μπιλ Πάπας και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη

Στο στόχαστρο του Προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος και επί τιμή Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη μπήκε ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας και ιιδοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη Μπίλ Πάπας.

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας η “Δίκη στο Open” του Κυιράκου Θωμαΐδη, η απόφαση της Αρχής Ξεπλύματος  δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Πάπας, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες, για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σε βάρος τουλάχιστον τριών διεθνών τραπεζών στην Αυστραλία. 

«Η περιουσία του δεσμεύτηκε, με βάση στοιχεία από την Αυστραλιανή Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης», αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επίσημο site της ΠΑΕ αλλά και την προ μηνών απόφαση της ΕΕΑ. ο Μπιλ Πάπας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, ήταν αδύνατο να υπάρχει κάποια άμεση αντίδραση σε αυτές τις πληροφορίες από την πλευρά της ΠΑΕ Ξάνθη. Αναμένονται ωστόσο κάποιες αντιδράσεις από νωρίς το πρωί, υπό το βάρος αυτής της σημαντικής αποκάλυψης που φέρνει σύμφωνα με τον Κυριάκο Θωμαΐδη τον ΑΟΞ ένα βημα πριν την διάλυση ως Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία…