Από το Τυχερό Έβρου ως την Αμφιλοχία και από την Κομοτηνή ως Στουτγκάρδη και Μπάκιγχαμ οι τόποι γέννησης των 26 διεθνών της Εθνικής

Από το Τυχερό Έβρου και την Κομοτηνή ως το Ηράκλειο, τη Ρόδο και την Αμφιλοχία αλλά και την Στουτγκάρδη της Γερμανίας και το Μπάκιγχαμ της Αγγλίας, η Εθνική Ομάδα Ανδρών που κάνει πρεμιέρα στο Nations League το βράδυ της Πέμπτης έχει εκπροσώπους παντού.

Η Nova που έχει και τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της ετοίμασε έναν χάρτη με τις γενέτειρες των 26 διεθνών της αποστολής για το Nations League. Άλλωστε Ελλάδα δεν είναι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Ελλάδα είναι και η επαρχία της, τα νησιά της και τα χωριά της.

Στην Εθνική ομάδα βρίσκονται εκπρόσωποι από κάθε γωνιά της χώρας και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται και δυο βέροι θρακιώτες: ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος και ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης.

Η Αθήνα των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων ήταν λογικό να έχει και τους περισσότερους εκπροσώπους στη “γαλανόλευκη” με έξι τον αριθμό, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με τρεις. Από δύο έχουν η Κατερίνη και το Ηράκλειο, ενώ έχουμε και δυο ομογενείς.

Ποιες είναι όμως οι άλλες δώδεκα περιοχές που έχουν εκπροσώπους στην Εθνική ομάδα; Από το Τυχερό Έβρου και την Κομοτηνή και την Μυτιλήνη, μέχρι την Αμφιλοχία και τη Μεγαλόπολη, η Ελλάδα εκπροσωπείται απ’ άκρου εις άκρον όπως θα διαπιστώσετε και από τον χάρτη μας.

Αναλυτικά το που έχει γεννηθεί κάθε διεθνής:

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Αθήνα
Ντίνος Μαυροπάνος: Αθήνα
Γιώργος Τζαβέλλας: Αθήνα
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: Αθήνα
Γιάννης Παπανικολάου: Αθήνα
Τάσος Δουβίκας: Αθήνα

Γιώργος Αθανασιάδης: Θεσσαλονίκη
Σωκράτης Διούδης: Θεσσαλονίκη
Βαγγέλης Παυλίδης: Θεσσαλονίκη
Χρήστος Τζόλης: Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Γιαννούλης: Κατερίνη
Λάζαρος Ρότα: Κατερίνη

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Ηράκλειο
Γιώργος Γιακουμάκης: Ηράκλειο

Μανώλης Σιώπης: Τυχερό Έβρου

Πέτρος Μάνταλος: Κομοτηνή

Κώστας Τσιμίκας: Σέρρες

Δημήτρης Γούτας: Καβάλα

Δημήτρης Λημνιός: Βόλος

Γιώργος Μασούρας: Αμφιλοχία

Παντελής Χατζηδιάκος: Ρόδος

Τάσος Μπακασέτας: Κόρινθος

Δημήτρης Κουρμπέλης: Τρίπολη

Γιάννης Κώτσιρας: Μεγαλόπολη

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Μυτιλήνη

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Στουτγκάρδη

Τζορτζ Μπάλντοκ: Μπάκιγχαμ