Γ’ Εθνική: Επίδειξη ισχύος του Ιπποκράτη με πεντάρα και χατ τρικ Βαρσαμίδη απέναντι στον Πετεινό πριν τον… τελικό!

Ευρεία νίκη πέτυχε ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης με πρωταγωνιστές τους Παναγιώτη Βαρσαμίδη να πετυχαίνει χατ τρικ και Δήμο Τζελέπη τα άλλα δυο τέρματα επί του Άρη Πετεινού στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής και πλέον δίνουν τελικό σε 3 μέρες κόντρα στον Βύρωνα Καβαλας θέλοντας την νίκη μίση άνοδο.

Μόλις στο 5ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση για τον Ιπποκράτη με τον Σιμτσάκη που βρήκε ωραία τον Βαρσαμίδη αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Στο 17ο λεπτό ο Καλτσάς δέχθηκε την κίτρινη κάρτα έπειτα από το φάουλ που έκανε στο χώρο του κέντρου στην προσπάθεια του να ανακόψει την αντεπίθεση του Άρη Πετεινού. Στο 30′ κόρνερ από τον Βαρσαμίδη απευθείας στα χέρια του Λαπαδώνη. Χωρίς την ιδιαίτερη φάση από τις δύο ομάδες στο παιχνίδι με τη συμπλήρωση της μισής ώρας παιχνιδιού. Στο 33′ προσπάθεια του Βαρσαμίδη που πέρασε δύο παίκτες μπήκε στη μεγάλη περιοχή ανατράπηκε κάτω αλλά ανακόπηκε καθαρά από αμυντικό. Πίεση στο μισό γήπεδο από τους γηπεδούχους αλλά χωρίς να μπορούν να σπάσουν την σφιχτή άμυνα των φιλοξενουμένων. Στο 36ο λεπτό ο Σιδηράς Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων είχαμε το τράβηγμα του Παπάζογλου στον Κοτόπουλο διαμαρτυρία από τους παίκτες του Άρη Πετεινού για πέναλτι. Αλλά ο διαιτητής και βοηθός είχαν άλλη άποψη. Γύρισαν τη φάση πιο πίσω στο φάουλ που είχε προηγηθεί. Εκτελέστηκε μετά από ένα λεπτό από τον Δασκαλάκη αλλά χωρίς πρόβλημα ο Γιαννόπουλος χωρίς πρόβλημα απόκρουσε εύκολα. Κάπως ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο και οι δυο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το β’ ημίχρονο για την ομάδα του Μιχάλη Παπάζογλου καθώς στο 50ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ με 1-0 με το τέρμα του Τζελέπη που είχε περάσει ως αλλαγή με την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Ο Μουρατίδης έδωσε πάσα στον Βαρσαμίδη ο οποίος βγήκε υπό πίεση τετ α τετ με τον Λαπαδώνη και με πλασέ από πλάγια έκανε το 2-0 στο 63ο λεπτό. Το 3-0 ήρθε και πάλι από τον Βαρσαμίδη στο 68′ με τον ίδιο τρόπο μετά από ασίστ του Μουρατίδη.

Παρουσία του τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού Βασίλη Τοροσίδη που βρίσκεται στις κερκίδες καθώς ήρθε να παρακολουθήσει την ομάδα του χωριού του, όπως γνωρίζουμε κατάγεται από τον Πετεινό. Μέσα σε ένα 20λεπτο ο Άρης Πετεινού έφαγε 3 γκολ όπως στα παιχνίδια στην Χαλάστρα με το Καμπανιακό και με την Προσοτσάνη στη Δράμα. Στο 72′ κερδισμένο φάουλ για τον Άρη που το εκτέλεσε ο Δασκαλάκης αλλά μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πάσα του Ευθυμιάδη στον Γιαννόπουλο που έκανε κούρσα πίσω από το κέντρο που πέρασε έξυπνα με καταπληκτική ασίστ στον Τζελέπη που έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 85′ ο Βαρσαμίδης εκτέλεσε το πέναλτι και ανέβασε το σκορ στο 5-0 για τον Ιπποκράτη κάνοντας χατ τρικ.

Οι Ξανθιώτες είχαν παράπονα από τον διαιτητη Θεόφιλο Μιχαηλίδη από την ΕΠΣ Πέλλας από για την φάση στο τέλος του ημιχρόνου ζητώντας πέναλτι με τον ρέφερι να δίνει φαουλ πριν την καθαρή ανατροπή. Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Χρήστος Βλαδίκας και Γιώργος Κεσίσογλου επίσης της ΕΠΣ Πέλλας.

Πλεον οι γιατροί ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση με τον Πανθρακικό με 7 βαθμούς, χωρίς να κάνουν ωστόσο το ρεπό τους και την Τεταρτη θέλουν την νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο Βύρωνα ώστε να περάσουν μόμοι στην κορυφή αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα ανόδου. Από την άλλη ο Πετεινός που έμεινε στο μηδέν θα κάνει το ρεπό στην εμβόλιμη 5η αγωνιστική.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Παπάζογλου Μιχάλης): Γιαννόπουλος, Ακρίβος, Δ. Παπάζογλου (61′ λ.τ. Ράλλης), Πουλουκτσής, Καλτσάς (46′ Ευθυμιάδης), Σίσκος, Μαμρικισβίλι (46′ Τζελέπης), Μουρατίδης, Σιμτσάκης, Τρανόπουλος (65′ Καρασερίδης), Βαρσαμίδης.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Σαμαράς): Λαπαδώνης, Δασκαλάκης (c), Σιδηράς (36′ Θωμαΐδης), Φλώρος, Πουτακίδης, Σαρηγιαννίδης, Τυριάκης, Κουτσομιχάλης, Τουρατζίδης, Μίλκογλου (66′ Μαλαδένης), Κοτόπουλος.