Super League: Τρένο ο Παναθηναϊκός με τεσσάρα στη Λεωφόρο επί του ΠΑΣ Γιάννινα του βασικού Λοντίγκιν

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην… πανηγυρική Λεωφόρο και επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια στις ευρωπαϊκές δκιοργανώσεις, διεκδικώντας και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Από το πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός πάτησε το χορτάρι της Λεωφόρου για να… καθαρίσει το ματς και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ρόλο.

Στο 18′ ο Λώλης πρόλαβε τον Παλάσιος μετά την κεφαλιά του Σένκεφελντ, στο 20′ η νέα κεφαλιά του Αργεντινού εξτρέμ πέρασε άουτ ενώ στο 27′ και το 28′ ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Λοντίγκιν, είπε ”όχι” δύο φορές στον Βέλεθ και μία στον Βιγιαφάνιες. Το ”τριφύλλι” τόσο από δεξιά, όσο πολύ περισσότερο από αριστερά δημιουργούσαν ρήγματα και στο 37᾽ έπειτα από μία καταπληκτική επίθεση που ξεκίνησε από τον Μπρινιόλι, ο Χουάνκαρ γύρισε την μπάλα, ο Αϊτόρ έκανε… τσαφ και ο επερχόμενος Βιγιαφάνιες με τέλειο πλασέ έστειλε την μπάλα στο ”παραθυράκι” της εστίας και άνοιξε το σκορ.

Μπορεί να είχε το 1-0 αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός το γκάζι δεν το σηκώνει από το πάτωμα αν δεν ”τελειώσει” την δουλειά του. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΣ και στο 68′ μετά από ασίστ του Καρλίτος, ο Μαουρίσιο με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 και ”κλείδωσε” την νίκη, άρα και την επιστροφή στην Ευρώπη.

Τρία λεπτά αργότερα από πάσα του Κουρμπέλη, ο Καρλίτος εκτέλεσε υπέροχα το τετ-α-τετ και διαμόρφωσε το 3-0, με τον Χουάνκαρ στο 87′ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να σκοράρει το τελικό 4-0. Το ”Ελλάς Ευρώπη Παναθηναϊκός” δονούσε την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου, με τον κόσμο του ”τριφυλλιού” να ζητά φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.