Ο αποχαιρετισμός του Κώστα Πιτιακούδη στον Ίβιτσα Όσιμ

Πολλοί γράφουν το τελευταίο 48ωρο για την ζωή και το έργο του Ίβιτσα Όσιμ, που άφησε την Κυριακή τον μάταιο τούτο κόσμο. Οπως έχει γράφει το ThrakiSportS, τρεις Θρακιώτες, όλοι Εβρίτες, είχαν την τύχη να γνωριστούν και να συνεργαστούν μαζί του.

Ο ένας είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης που πήγε από την Ξάνθη στον Παναθηναϊκό όταν πήγε και ο Όσιμ στο τριφύλλι. Ο δεύτερος είναι ο βαλκανιονίκης του στίβου Θωμάς Θωμάς, που διετέλεσε γυμναστής στον Παναθηναϊκό επί Όσιμ. Και ο τρίτος ήταν ο διαχειριστής του evros-news Κώστας Πιτιακούδης, ο οποίος κάλυπτε τότε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού στην «Αθλητική Ηχώ», το «ευαγγέλιο» των πράσινων οπαδών στον χώρο του Τύπου.

Μόλις έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση ο Κώστας Πιτιακούδης έγραψε (η όμορφη φωτό δημοσιεύθηκε στο Sport24 συνοδεύοντας σχετικό αφιέρωμα για τον Όσιμ):

«Είχα την τύχη, την τιμή και την μεγάλη χαρά να τον γνωρίσω από κοντά ως ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, όταν εργάστηκε στην ομάδα. Τεράστια προσωπικότητα, φοβερό μυαλό και εκπληκτικές γνώσεις για την προπονητική και γενικότερα το ποδόσφαιρο. Μου έχουν μείνει αξέχαστες οι ατάκες του είτε στη διάρκεια των προπονήσεων, είτε μετά από αυτές όταν οι ρεπόρτερ πιάναμε κουβέντα μαζί του. “Μου έφεραν στον Παναθηναϊκό παίκτη που στις δέκα σέντρες οι 7 φεύγουν έξω απ΄’ τον περίβολο της Παιανίας. Τι να του μάθω αυτού του ανθρώπου όταν έρχεται σε μια κορυφαία ομάδα και δεν ξέρει τα βασικά”, μου έλεγε βλέποντας ένα νεομεταγραφέντα από επαρχιακή ομάδα να μην μπορεί να κάνει σωστά μια άσκηση. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει με πολλούς τέτοιους ποδοσφαιρανθρώπους, λοιδορήθηκε από κάποιους ως “ταβερνιάρης” και αδικήθηκε απ’ το πέρασμα του στον Παναθηναϊκό απ’ τα αποτελέσματα. Όμως έβαλε πιστεύω τις βάσεις για την ομάδα που μεγαλούργησε στην Ευρώπη στη συνέχεια με τον Ρότσα στον πάγκο. Καλό ταξίδι μίστερ…».