Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων: Η αντίστροφη μέτρηση και οι αριθμοί συμμετοχών στη διοργάνωση της Ορεστιάδας

Νέα τετραήμερη γιορτή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει πρωταγωνίστριες τις μικρές ηλικίες, αφού στην πόλη της Ορεστιάδας από την Πέμπτη 28 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 1 Μαΐου φιλοξενείται η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Παίδων-Κορασίδων (αθλητές κι αθλήτριες έως 15 ετών).

Μετά από την Πάτρα και την αντίστοιχη διοργάνωση της εφηβικής κατηγορίας (16-19/04) παίρνει τη… σκυτάλη η ακριτική πόλη, η οποία μάλιστα θα γράψει τη δική της ιστορία διοργανώνοντας πρώτη φορά Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα έχει όλα έτοιμα και από τη μέρα υποδοχής των περισσότερων αποστολών ανυπομονεί να παρουσιάσει γενικώς πολύ καλή εικόνα σε μία μεγάλη διοργάνωση, που διεκδικούσε καιρό και την αξίζει.

Τους αγώνες διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ορεστιάδας και τη συνδρομή του τοπικού Γυμναστικού Συλλόγου Φιλία. Περίπου 90 αθλητές από 21 σωματεία της χώρας θα προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις και θ’ αναδειχτούν οι πανελληνιονίκες του 2022 σε συνολικά επτά αγωνίσματα. Η ομοσπονδία εξασφάλισε και σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα καθημερινό live streaming, όπως και τη βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων για το κανάλι της στο youtube.

Η Ορεστιάδα, που εδώ και πολλά χρόνια κάνει και πρωταθλητισμό και μαζικοποίηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση, έχει οργανώσει τρεις φορές στο κοντινό παρελθόν αγώνες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ωστόσο δεν είχε ξανά την ευκαιρία για τέτοιας εμβέλειας και βαρύτητας event. Τον περασμένο Οκτώβριο ο μικρός αριθμός συμμετοχών χάλασε τα σχέδιά της για τη διεξαγωγή ενός διεθνούς τουρνουά νέων (WTT Youth Contender) και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της δίνει την ευκαιρία να… καλύψει εκείνο το κενό και να δείξει ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για διοργανώσεις υψηλών απαιτήσεων.

Η δράση στην κεντρική σάλα θα λάβει χώρα σε 8 τραπέζια και το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο Πέμπτη στις 15:00 με τους ομίλους του ομαδικού και στις δύο κατηγορίες. Οι τελικοί του αγωνίσματος θα διεξαχθούν το μεσημέρι της Παρασκευής, απλά μέχρι τη στιγμή δημοσίευσης του κειμένου δεν είχαν ανακοινωθεί τα ωράρια της δεύτερης μέρας. Οι κληρώσεις για τα ατομικά θα διενεργηθούν επί των παρόντων, η απογευματινή ενότητα την Παρασκευή θα περιλαμβάνει το διπλό μικτό, ενώ μεσημέρι της Πρωτομαγιάς θα γίνουν και οι τελικοί των ατομικών αγωνισμάτων.

Στο ομαδικό παίδων πρόκειται να πάρουν μέρος 9 ομάδες και χωρίστηκαν σε 3 ομίλους. Επικεφαλής σε αυτούς είναι κατά σειρά ο Ποσειδών Λουτρακίου, οι Φοίνικες Πάτρας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Στο ομαδικό κορασίδων οι συμμετοχές είναι 6 και οι όμιλοι 2. Τα πρώτα φαβορί είναι η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και ο ΟΑ Χανίων.

Στο απλό παίδων οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής ήταν 46. Τα τέσσερα πρώτα φαβορί είναι οι Γιάννης Αναστασιάδης, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Κωνσταντίνος Μηλικούδης και Μάριος Κατσαπρακάκης.  

Στο απλό κορασίδων πρόκειται να μετάσχουν 25 αθλήτριες. Τα αντίστοιχα φαβορί είναι οι Λεμονιά Γκαϊντατζή, Βασιλική Μπουλά, Μαύρα Κοντοπούλου και Ζωή Καζάκου

Στο διπλό παίδων έχουν δηλώσει 22 ζευγάρια, στο διπλό κορασίδων 13 και στο διπλό μικτό 25. Τα δύο πρώτα φαβορί σε κάθε ένα από τα αγωνίσματα του διπλού είναι οι: Γιάννης Κούτρα/Γιάννης Αναστασιάδης, Κωνσταντίνος Μηλικούδης/Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Λεμονιά Γκαϊντατζή/Ζωή Καζάκου, Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη και Μάριος Κατσαπρακάκης/Λεμονιά Γκαϊντατζή, Γιάννης Αναστασιάδης/Μαύρα Κοντοπούλου αντίστοιχα.