Από τα παιδικά του Πήγασου Ξάνθης έγινε υπερήφανος Εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης είναι ένα πρόσωπο βγαλμένο από τα σπλάχνα της αθωότητας του Πήγασου Ξάνθης, του ποδηλατικού συλλόγου της πόλης

Ήταν η χρονιά του 2015, όταν ο ένας εκ των δύο  ιδρυτών του ιστορικού ποδηλατικού συλλόγου της Θράκης του Πήγασου, ο ιατρός ποδηλάτης Ιωάννης Στεργίδης (ο έτερος Βασίλης Ποιμενίδης ασκούσε χρέη Προέδρου) ανελαβε την μύηση μέσω της προσωπικής προπόνησης του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στο νεοσύστατο παιδικό ποδηλατικό τμήμα του Πηγασου Ξάνθης.

«Ακολούθησαν 7 μοναδικά ποδηλατικά χρόνια εμπειρίας έως ότου τα χείλη των υπευθύνων της Προεδρικής Φρουράς, να δηλώσουν ότι είχαν χρόνια να δουν απόλυτο ορθογώνιο σπάσιμο ή  “βηματισμό πελεκάνου”», σχολιάζει ο Μιχάλης Σπανίδης, που αποκάλυψε την πορεία του νεαρού Ξανθιώτη από την ακαδημία του Πήγασου στην Προεδρική Φρουρά της Αθήνας.

«Η απορία  τους φυσικά λύθηκε όταν πληροφορήθηκαν το ποδηλατικό του παρελθόν. Το ορθό στήσιμό του πάνω στο ποδήλατο από τον προπονητή μας Χρήστο Σταυριανίδη αναγνωρίστηκε για ακόμη μία φορά», αποκάλυψε ο Σπανίδης και προσθέτει: «Κώστα μου αναμένουμε την Τιμητική σου με την Παραδοσιακή Προεδρική Ποντιακή Φορεσιά στις εκδηλώσεις Μνήμης Της 19η Μαΐου 2022».