Πανελλήνιο Εφήβων – Νεανίδων: Αποκλεισμός στην οκτάδα για τις ομάδες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Πάτρα αλλα παρηγοριά με δυο μετάλλια

«Πολλές φορές ο αθλητισμός δεν φέρνει τα αποτελέσματα για τα οποία έχεις προσπαθήσει, έχεις μοχθήσει έχεις ιδρώσει..». Με αυτήν την φράση ξεκινά η ανακοίνωση – δελτίο Τυπου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για τον απολογισμό του στο Πανελλήνιο Πρβτάθλημα Εφήβων Νεανίδων της Πάτρας.

Μετά από ένα τετραήμερο με διάφορα αποτελέσματα, καλά και κακά, οι δύο ομάδες του Εθνικού αποκλείστηκαν στην 8αδα. Τα αγόρια που είχαν πολύ υψηλούς στόχους και βλέψεις για τελικό όντας 2ο μόλις φαβορί των αγώνων δεν κατάφεραν να επικρατήσουν κόντρα στην ΑΕΚ και στερήθηκαν το μετάλλιο χάνοντας οριακά με σκορ 3-2. Με την ομάδα αγωνίστηκαν ο Κίμωνας Μητκας, ο Ανδρέας Καραμπελιας, ο Νικηφόρος Μυρος, ο Νίκος Μαρασλής και ο Γιάννης Πιστολας.

Την ίδια τύχη έμελλε να έχουν και τα κορίτσια όπου στον αμφίρροπο προημιτελικό κάμφθηκαν από το ΓΑΟ Πειραιά με το ίδιο οριακό σκορ. Με την ομάδα αγωνίστηκαν η Κατερίνα Αλεξούδη, η Φωτεινή Τράκα και η Σιμελα Βουζη. «Μόνο περηφάνια μπορούμε να νιώθουμε για την πολυετή προσπάθεια αυτών των παιδιών!», αναφέρει η ανακοινωση του ΜΓΣ Εθνικος.

Προσθέτει: «Μπορούμε φυσικά και να χαμογελάσουμε πανηγυρικά με τα 4 πανελλήνια μετάλλια στο διπλό και στο μικτό αγώνισμα με τον Κίμωνα Μητκα – Άνδρεα Κάραμπελια και Κίμωνα Μητκα – Κατερίνα Αλεξούδη αντίστοιχα». Πρακτικά βεβαια μιλάμε για δυο μετάλλια, απλά τα έλαβαν τρεις διαφορετικοί αθλητές (δυο ο Μητκας και απο ενα οι Καραμπελιας και Αλεξουδη).

«Μπορούμε επίσης να αισθανθούμε περήφανοι με τους μικρούς που στάθηκαν ανταγωνιστικοί σε ένα πρωτάθλημα που κατά κύριο λόγο αγωνίζονται παιδιά λυκείου», προσθέτει ο ΜΓΣ Εθνικος και καταλήγει: «Ο Γιώργος Κοσμάς στα 14 του μόλις χρόνια, ο Βαγγέλης Δερνεξης και ο Βενιαμίν της ομάδας Φάνης Μητκας μόλις 13 ετών έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει και ότι πολύ σύντομα θα πρωταγωνιστήσουν. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους !!! Η συνέχεια σε λίγες μέρες στην Ορεστιάδα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων!».