Γεύμα της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Διδυμότειχο παρουσία των Κώστα Γκατσιούδη και Γιάννη Στάνκογλου

Στο κάστρο του Καλέ, στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης, παρατέθηκε το επίσημο γεύμα της Μεγάλης Πέμπτης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επισκέπτεται την Θράκη ξεκινώντας την τετραήμερη παρουσια της από τον Έβρο.

Οι καλές καιρικές συνθήκες, το… βυζαντινό περιβάλλον του κάστρου του Διδυμοτείχου, δημιούργησαν πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα σε όλους, αλλά ιδιαίτερη σημασία έχουν οι συνδαιτημόνες της Σακελλαροπούλου που παρακάθισαν σε αυτό το γεύμα με νηστίσιμο μενού. Γιατί όπως αναφέρει το evros-news, πέρα από τους θεσμικούς εκπροσώπους, όπως ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής τη XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Θεόδωροσ Χατζηγεωργίου, είχαν κληθεί και άλλοι πετυχημένοι στον τομέα τους Εβρίτες. Χαρακηριστικά παραδείγματα ο καταξιωμένος ηθοποιός (αλλά ιδιαίτερα γνωστός και για τις αθλητικές του ανησυχίες) Γιάννης Στάνκογλου που κατάγεται από το χωριό Θούριο και βρίσκεται για τις γιορτές του Πάσχα στην περιοχή μας, αλλά και ο εκ Διδυμοτείχου Ολυμπιονίκης του ακοντισμού και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Κώστας Γκατσιούδης.

Στην παρέα της Προέδρου της Δημοκρατίας που συνοδεύεται από τον σύντροφό της της και ο γνωστός συντοπίτης μας (από την Καρωτή Διδυμοτείχου) τραγουδιστής και οργανοπαίκτης Βαγγέλης Δημούδης, ο οποίος τραγούδησε ένα πασχαλινό θρακιώτικο τραγούδι και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους. Συμμετείχαν επίσης η ιδιοκτήτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου που παρέθεσε το γεύμα, οι επιχειρηματίες της περιοχής Χρήστος Παπαζηλάκης της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, ο Χρήστος Ζησάκης της εταιρείας αγροτικών προϊόντων και βιοαερίου αλλά και Αρτογλυκισματων και ο Γιάννης Παυλούδης (της Hellas Frost) από τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου και άλλοι προσκεκλημμένοι.

Ο Γιάννης Στάνκογλου μάλιστα ενθουσιασμένος από την γνωριμία με την επίσης Θρακιώτισσα (από την Σταυρούπολη Ξάνθης) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φωτογραφήθηκε μαζί της και ανέβασε το στιγμιότυπο στην προσωπική του σελίδα.