Άμεση πειθαρχική δίωξη κατά του Κούγια για την προσβολή του Πανθρακικού και άλλων (φυσικών και νομικών) προσώπων

Οπως ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη η ΕΠΟ, ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, «άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια διότι προέβη σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αναφέρονται (δελτίο Τύπου της 19.4.2022 στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ)».

Ουσιαστικά μόλις μια ημέρα μετά την μακροσκελή ανακοίνωση-δηλωση του Κούγια, αυτός καλείται άμεσα σε απολογία. Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση-δήλωση ο Κούγιας καταφερόταν κατά σειράς φυσικών και νομικών προσώπων, ανάμεσα στα οποία υπήρχε αναφορά και για τον Πανθρακικό.

Βέβαια, είναι προφανές ότι η δίωξη δεν έγινε λόγω των αναφερομένων στον Πανθρακικό αλλά επειδή ο Κούγιας με την ανακοίνωση αυτή τα βάζει με κορυφαίους παράγοντες στην ΕΠΟ, ακόμα και με… δικαστές αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανιδη. Όμως όπως ασκείται η δίωξη, θεωρητικά καλύπτει όλους τους «θιγόμενους» και ο Πανθρακικός όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που κατονομάζονται θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας απο αυτους.

«Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1,  2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ», επισημαίνει η λιτή ανακοίνωση της ΕΠΟ.