Super League: Με βασικό τον Φώτη Ιωαννίδη το ελληνικό κλάσικο βάφτηκε «πράσινο»!

Το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0 των Πειραιωτών στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs με γκολ του Αϊτόρ στο 42’, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία του στο μίνι πρωτάθλημα, στο οποίο είναι αήττητος. Όπως και κόντρα στους «ερυθρόλευκους» φέτος, έχοντας πλέον 1 νίκη και 2 ισοπαλίες.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η μεγάλη «μάχη». Καλός ο ρυθμός του αγώνα και μία κλασική φάση για κάθε ομάδα στα πρώτα έξι λεπτά. Η πρώτη απειλή σημειώθηκε από πλευράς Ολυμπιακού, με τον Μασούρα να κλωτσάει σπουδαία ευκαιρία στο 4ο λεπτό, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες τον βρήκε με σέντρα.

Ωστόσο, χρειάστηκε να κάνει κοντρόλ στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, με αποτέλεσμα να χάσει το πλεονέκτημα που είχε και ο Μπρινιόλι απέκρουσε. Η απάντηση δόθηκε δύο λεπτά μετά από τους «πράσινους», με τον Βέλεθ να βρίσκει τον Αϊτόρ με μακρινή μεταβίβαση και ο Ισπανός θέλησε να εκτελέσει μόνος του τον Βατσλίκ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ, ενώ υπήρχε η επιλογή του αμαρκάριστου Ιωαννίδη στο ύψος του πέναλτι.

Στο 21’ ο Ροντρίγκες βγήκε από τα δεξιά μετά από ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, θέλησε να ζυγίσει τη φάση, αλλά άργησε να αποφασίσει και Μασούρας, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν εκτεθειμένος.

Μετά το μισάωρο, άρχισε ο Ολυμπιακός να παίρνει περισσότερη μπάλα στα πόδια του και ενώ είχε προηγηθεί ένα διάστημα με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί την μπάλα. Το «τριφύλλι» ήταν, ωστόσο, εκείνο το οποίο βρήκε το γκολ. Έχτισε ωραία την επίθεση με Γκατσίνοβιτς και Παλάσιος, με τον Αργεντινό να στρώνει στον Αϊτόρ, ο οποίος χώθηκε ανάμεσα στο στόπερ των Πειραιωτών και σκόραρε με το δεξί για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν γενικώς μέτριο σε σχέση με το πρώτο. Ο ρυθμός ήταν πολύ χειρότερος και οι καλές φάσεις έβγαιναν με δυσκολία και κυρίως στην τελική ευθεία. Στην οποία ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν αναγκασμένος να «κυνηγήσει», είχε δύο καλές στιγμές, δίχως κάποια να είναι κλασική. Ο Λαλά έπιασε σουτ με το εκτός περιοχής και δεν χρειάστηκε να επέμβει ο Μπρινιόλι, ενώ στο 70’ σε αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων», ο Βαλμπουενά σούτραε εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ιταλού τερματοφύλακα Μπρινιόλι, με το τελικό 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.