ΕΠΣ Ξάνθης: Οι 4+4 ξεχωριστές βραβεύσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις δύο φιναλίστ στον φετινό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου

Μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα αναμένεται να διεξαχθεί ο φετινός 43ος Τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης στον οποίο, με βάση την παράδοση που έχει δημιουργήσει η διοίκηση της Ενωσης, θα πραγματοποιηθούν αρκετές και ιδιαίτερες βραβεύσεις.

Συγκεκριμέα, πριν τον τελικό, η καθεμία από τις δύο φιναλίστ του φετινού τελικού θα βραβεύσουν ξεχωριστά τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν βοηθήσει ο καθένας από τη θέση του και με τον τρόπο του την αντίστοιχη ομάδα.

Ο πρωταθλητής Αρης Πετεινού, που μετά το πρώτο πρωτάθλημα θα διεκδικήσει και το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του, θα βραβεύσει τους Γιώργο Παραστατίδη, Χρήστο Κατσαρό, Θανάση Δελή και Βαγγέλη Αποστολίδη. Ο Παραστατίδης είναι πρώην πρόεδρος του συλλόγου (πατέρας του νυν προέδρου Φίλιππου) και στο πρόσωπό του θα βραβευθούν όλοι όσοι διετέλεσαν μέλη του ΔΣ του συλλόγου και προσέφεραν ανιδιοτελώς στον σύλλογο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη βράβευση θα κάνει ο Βασίλης Τοροσίδης, που θα βρεθεί για τον μεγάλο αγώνα στην Ξάνθη.

Ο Χρήστος Κατσαρός είναι πρώην ποδοσφαιριστής του συλλόγου (στην θέση του τερματοφύλακα) ο οποίος όταν κρέμασε τα γάντια του, συνέχισε να προσφέρει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Θα παραλάβει το βραβείο από τον κόουτς Ανέστη Νεοφυτίδη, ενώ στο πρόσωπό του ο Αρης Πετεινού τιμά όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα.

Ο Θανάσης Δελής Δελής θα τιμηθεί από το μέλος του νυν ΔΣ Ζήση Λαβτζή επειδή μαζί με τον Βασίλη Τοροσίδη το 2010 συνέβαλα τα μέγιστα στην προσπάθεια για την αναβίωση του οράματος του Ευστάθιου Τοροσίδη με την ίδρυση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Αρη Πετεινού. Τέλος, ο Βαγγέλης Αποστολής που θα τιμηθεί από το μέλος του ΔΣ Γιώργο Αβερόπουλο, υπήρξε ο πρώτος προπονητής της Ακαδημίας «Ευστάθιος Τοροσίδης» και βοήθησε σημαντικά στην αρχική οργάνωση και στη μετέπειτα λειτουργία και ανάπτυξή της.

Από την πλευρά της η Ελπίδα Γενισέας θα βραβεύσει τον επί σειρά ετών αρχηγό και σύμβολο της ομάδας Διονύση Παπαδόπουλο, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Νεοφυτίδη, τον επίσης παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και για μεγάλο διάστημα παράγοντα της ομάδας Δημήτρη Καραπαζαρλή ενώ θα τιμηθεί και η μνημη του Τάσου Μελισσόπουλου στο πρόσωπο των παιδιών του, που συνεχίζουν την ποδοσφαιρική παράδοση του πατέρα τους στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας (και όχι μόνο). Από την πλευρά της Γενισέας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιοι θα πραγματοποιήσουν τις τέσσερις βραβεύσεις.

Ολες οι βραβευσεις θα πραγματοποιηθούν μισή ώρα πριν την σέντρα του μεγάλου τελικού, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 το απόγευμα στο Xanthi FC Arena των Πηγαδίων.