ΕΠΣ Έβρου: Τελευταία στροφή στη μάχη της παραμονής για το Σουφλί και την Ένωσης Οινόης με το μυαλό σε… Αλεξ και Ιπποκράτη

Το ενδιαφέρον της μάχης για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου κορυφώνεται καθώς την τελευταία αγωνιστική δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να νικήσουν ώστε να αποφύγουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί αυτόματα στην Β’ Κατηγορία μετά και την απόφαση της Εφέσεων σε βάρος της Αλεξανδρούπολης.

Τυπικά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσες ομάδες υποβιβάζονται αλλά εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά και δεν καταφέρει η Αλεξανδρούπολη να παραμείνει για 3η σεζόν στην Γ’ Εθνική, όπως διαφαίνεται μετά και τις εξελίξεις της Τρίτης που θέλουν μαθηματικό τον υποβιβασμό της ομάδας του Έβρου, τότε δεδομένα θα έχουμε δύο υποβιβασμούς. Ωστόσο αν δεν ανέβει ο πρωταθλητής Ιπποκράτης στην Γ’ Εθνική κατηγορία, τότε θα υποβιβαστεί μια ομάδα ακόμη ομάδα από την Α’ Κατηγορία του Έβρου.

Γενικά, ο κανόνας είναι ότι τη νέα σεζόν η Α’ Κατηγορία θα έχει 12 ομάδες και οι δυο εξ αυτών θα είναι οι πρωταθλητές από Βόρειο και Νότιο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας. Συνεπώς το αν θα υποβιβαστεί ένας, δύο ή τρεις αξαρτιώταν από το τι θα κάνουν Αλεξανδρούπολη αλλά και Ιπποκράτης σε σχέση με την συμμετοχή τους στην Γ’ Εθνική. Με δεδομένο πλέον τον υποβιβασμό της Αλεξανδρούπολης, πέφτουν από την Α’ στην Β’ ΕΠΣ Έβρου τουλάχιστον δύο ομάδες και ενδέχεται και τρεις.

Ο Έβρος Σουφλίου μετά τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Ένωση Οινόης. Παραμένει στην 10η θέση έχοντας 16 βαθμούς, είναι πέντε βαθμούς μακιριά από τον πιο πάνω και άρα δεν ευελπιστεί να ξεφύγει από την 3η θέση από το τέλος, χρειάζεται ωστόσο μια ισοπαλία στο εντός έδρας εναπομείναν παιχνίδι κόντρα στον Άρδα Καστανεών για να την διασφαλίσει και να ελπίζει σε άνοδο του Ιπποκράτη, αφού μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου υστερεί στην ισοβαθμία με την Οινόη (που τον νίκησε στην Ορεστιάδα ενώ είχε αποσπάσει ισοπαλία στο Σουφλί).

Με τη σημαντική νίκη της η Ένωση Οινόης ανέβηκε στην 11η θέση με 13 βαθμούς, θέλει εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ατρόμητο Άβαντα και την ήττα του Σουφλίου από τον Άρδα Καστανεών για να τον ξεπεράσει και να τον ρίξει απευθείας.

Η πρώτη ομάδα που γνωρίζει τον υποβιβασμό είναι ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης καθώς έμεινε στους 10 βαθμούς μετά την συντριβή εντός έδρας από τον Ορέστη Ορεστιάδας. Την Κυριακή θα ξέρουμε άλλη μία, με δεδομένη πάντα την απόφαση της Εφέσεων για τον υποβιβασμό ουσιαστικά της Αλεξανδρούπολης, ενώ το αν θα υπάρξει και τρίτος υποβιβασμός από την Α’ στη Β’ Κατηγορία θα περιμένουμε να πάει καλοκαίρι και να ολοκληρωθούν τα μπαράζ του Ιπποκράτη για να το μάθουμε.

Το πρόγραμμα για κάθε ομάδα της τελευταίας αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. Βλέπετε τις ομάδες με την σειρά στη μέχρι στιγμής βαθμολογικής τους κατάταξης.

10. Έβρος Σουφλίου (16 βαθμοί): Άρδα Καστανεών (εντός).
————————————————————————————————
11. Ένωση Οινόης (13 βαθμοί): Ατρόμητο Άβαντα (εκτός).
12. Ποντιακός Αλεξανδρούπολης (10 βαθμοί): Εθνικό Αλεξανδρούπολης (εκτός).