ΕΠΣ Ξάνθης: Η μάχη της παραμονής δυο στροφές πριν το φινάλε της Α’ Κατηγορίας με τα πάντα να δείχνουν ότι έχουν κριθεί

Δυο αγωνιστικές απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης και όλα δείχνουν ότι τα πάντα έχυν κριθεί τόσο σε κορυφή όσο και σε ουρά.

Ο Άρης Πετεινού είναι για πρώτη φορά πρωταθλητής και θεωρητικά μονάχα θα μπορούσε να ειπωθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην ουρά. Στην τελευταία θέση είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι θα την καταλάβει ο Ερμής Μάνδρας αλλά μην έχουμε και τόσο σίγουρο τον υποβιβασμό του, όπως έχει εξηγήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις το ThrakiSportS.

Ως γνωστόν υπάρχει απόφαση να διεξάγεται τη νέα σεζόν η Α’ ΕΠΣ Ξάνθης με 14 ομάδες. Τόσες θα ήταν και φέτος αν δεν είχαν αποσυρθεί ΑΕΞ και Κεντητή. Συνεπώς με δεδομένο ότι θα ανέβουν δυο ομάδες από την Β’ Κατηγορία, ο αριθμός αυτός εξασφαλίζεται σε πρώτη φάση χωρίς να πέσει κανείς.

Ωστόσο φτάνουμε τις 15 ομάδες αν δεν ανέλθει ο Αρης Πετεινού στην Γ’ Εθνική, με δεδομένο ότι υποβιβάζεται ο Ορφέας Ξάνθης. Σε αυτήν την περίπτωση θα υποβιβαστεί μία ομάδα, δηλαδή ο Ερμής Μάνδρας που εχοντας μόλις εξι βαθμούς καταλαμβανει δεδομένα την τελευταία θέση.

Μόνο για την απευκταία περίπτωση που θα πέσει απ΄τη Γ’ Εθνική και ο Αρης Αβάτου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τα καταφέρει ο Αρης Πετεινού να ανέβει σε αυτήν, τότε και μόνο τότε υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί να πέσει και δεύτερη ομάδα από την Α’ ΕΠΣ Ξάνθης.

Σε αυτήν την περίπτωη εχει αξία η αποφυγή της 11ης θέσης στη βαθμολογία, όπου αυτή τη στιγμή με 16 βαθμούς βρίσκεται η Διομήδεια και απέχει 5 πόντους από την 10η όπου ειναι το Κουτσό. Η Ασπίδα Ξάνθης έχει πλέον σωθεί ενώ θεωρητικά κινδυνεύει ο Αετός Τοξοτών που τελευταία αγωνιστική παίζει με την Διομήδεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και (θεωρητικά) μπορεί να κινδυεύσουν για τη μια θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγησει στην Β’ Κατηγορία:

9. Αετός Τοξοτών (22 βαθμοί): Ελπιδα Γενισέας (εκτός), Απόλλων Ξάνθης (εντός), Απόλλων Διομήδειας (εκτός)
—————————————

10. Παύλος Μελάς Κουτσού (21 βαθμοί): Βιστωνίδα (εντός), Αρης Πετεινού (εκτός)

11. Απόλλων Διομήδειας (16 βαθμοί): Αναγέννηση Θαλασσιάς (εντός), Αετός Τοξοτών (εντός)