Ξέσπασε κόντρα Κούγια με «ψαρά» πρώην προπονητή του Ορέστη Ορεστιάδας που… δεν τον αναγνώρισε από τις πολλές πλαστικές

Επεισοδιακή ήταν η νίκη της ΑΕΛ επί του Πιερικού χάρη στο γκολ του Όγκμποε στο 94′ και έρχεται έτσι στην Ξάνθη, αλλά αυτό που χαρακτήρισε ιδιαίτερα τον αγωνα στην Λάρισα ήταν το σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Γιώργο Βαζάκα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ σχεδόν μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί έντονα για τις καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τον προπονητή του Πιερικού που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε καθίσει και στον πάγκο του Ορέστη Ορεστιάδας.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μάλιστα, ο Κούγιας εξέδωσε προσωπική του δήλωση δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον Βαζάκα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές, αλλά κυρίως στα νέα αστέρια του κάμπου που μπαίνουν σιγά – σιγά στην ομάδα μας και μάλιστα όταν η μπάλα είναι βαριά και ασήκωτη.
Σήμερα χάρηκα ιδιαίτερα γιατί είδα και πάλι τον παλιό μου φίλο τον Βαζάκα.
Τον πρώτο προπονητή που εισήγαγε στο ελληνικό ποδόσφαιρο το σύστημα «πέστε κάτω και παίζουμε ποδόσφαιρο μόνο στο μισό γήπεδο».
Δεν γνώριζα ότι συνεχίζει να κάνει τον προπονητή γιατί ήξερα ότι έχει αλλάξει επάγγελμα και κάνει τον ψαρά.
Βέβαια στο σύστημα «πέστε κάτω και παίζουμε ποδόσφαιρο μόνο στο μισό γήπεδο» πλέον αυθεντία είναι ο Δημήτρης Καλαιτζίδης που στο δικό μας παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του έπεσαν κάτω 22 φορές.
Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι ότι και να κάνουν, όσους διαιτητές από την Κοζάνη, από την Πιερία, από την Πέλλα και από την Θεσσαλονίκη και αν ορίζουν, όσα μαϊμού πέναλτι και οφσάιντ να κερδίσει η Βέροια, στο τέλος η ομαδάρα μας θα θριαμβεύσει και ας παίζουμε εμείς σε κάθε παιχνίδι τον πόλεμο της Ουκρανίας για να κερδίζουμε και οι άλλοι να παίζουν φιλικά.

Σε απάντηση του ο Γιώργος Βαζάκας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

«Φίλε μου Αλέξη Κούγια θέλω να σου ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά μου προς το πρόσωπό σου όταν κατέβηκες από την κερκίδα για να προπηλακίσεις τους παίκτες μου τους συνεργάτες μου και εμένα επειδή το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό για την ομάδα σου. Ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς μου είναι ότι δεν σε γνώρισα, οι πλαστικές που έκανες στο πρόσωπό σου αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά σου. Όσον αφορά για την παρουσία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο το δείχνουν τα 760+ φύλλα αγώνος σ όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες».

Σχετικά άμεσα ο Κούγιας ανταπάντησε από την σελίδα της ΑΕΛ:

Για όσα σήμερα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιοποιήθηκαν από έναν που δούλεψε προπονητής στην Ηλιούπολη και που πιθανότατα αυτοί του τα υπαγόρευσαν να τα δημοσιοποιήσει, έχω να δηλώσω τα εξής:
Επειδή το πιο υποτιμητικό για έναν άντρα είναι να κρύβει την ηλικία του, να βάφει τα μαλλιά του, να βάζει περούκες και να κάνει πλαστικές εγχειρήσεις, αυτό που τόλμησες να πεις για εμένα και που είναι αδύνατον να το σκέφτηκες εσύ εκεί όπου όλη μέρα ψαρεύεις, θα το πληρώσεις πολύ ακριβά.
Ελπίζω να μην χρησιμοποιήσεις και εσύ τα παιδιά σου ή τα εγγόνια σου για να σε λυπηθώ. Ήδη τρέχει εις βάρος σου η αυτόφωρη διαδικασία.
Το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου γενικότερα, από ένα ατύχημα που είχα με μοτοσυκλέτα όταν ήμουν 18 ετών, είναι γεμάτο από λακούβες, ουλές και χαρακιές και επειδή έμεινα 3 χρόνια στο Νοσοκομείο και έτσι σταμάτησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θέλω να τις βλέπω καθημερινά για να θυμάμαι τί έχω τραβήξει και τί ξεπέρασα στη ζωή μου για να σπουδάσω και να επιβιώσω επαγγελματικά και επειδή ντρέπομαι για αυτούς που υποβάλλονται σε πλαστικές εγχειρήσεις και τους κοροϊδεύω δεν έχω κάνει το παραμικρό μέχρι τώρα στα 71 μου χρόνια.
Θέλω να σε δω πώς θα είσαι την ημέρα που θα έρθεις στο Δικαστήριο και την ημέρα που θα πρέπει να μου πληρώσεις την αποζημίωση, όχι μόνο εσύ αλλά και εκείνοι που δημοσιοποίησαν αυτή τη βρώμικη ανακοίνωσή σου.
Και ένα ερώτημα:
Πόσες ώρες την ημέρα ψαρεύεις και πόσες ώρες κάνεις τον προπονητή;

Από την πλευρά του ο Βαζάκας μίλησε στο Metropolis και είπε:

«Αυτό που είπα είναι αλήθεια. Δεν γνώρισα τον Α.Κούγια, είδα ένα πρόσωπο παραμορφωμένο. Δεν είχε καμία σχέση με τον Κούγια που ήξερα. Όλα αυτά προηγήθηκαν, γιατί ο Κούγιας κατέβηκε από την κερκίδα, όταν το παιχνίδι ήταν στο 0-0 και είχε ένταση, έβρισε τους συνεργάτες μου, έβρισε τον πάγκο, έβρισε και εμένα.
Πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει την ομάδα του. Από εκεί και πέρα άρχισε η ένταση. Ούτε τον υπολογίζω, ούτε τον βλέπω ποδοσφαιρικά. Μπορεί να είναι καλός δικηγόρος, πρόβλημά του. Εμείς είμαστε στο χώρο μας, δεν μπορεί να γίνει αυτός κριτής κάθε προπονητή.
Στον Αναστασιάδη έκανε κριτική, με τον Παράσχο ήρθε σε ρήξη, μηδέν σεβασμός. Όποιος κατά τη γνώμη του τον βολεύει είναι ο καλύτερος, αλλά δεν μπορεί να μειώνει πρόσωπα και προσωπικότητες. Εμένα η ιστορία μου έγραψε. Εγώ έχω 760 συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες. Βεβαίως είμαι ψαράς, τα καλοκαίρια πηγαίνω στους Νέους Πόρους και ψαρεύω. Είναι το χόμπι μου. Εγώ τρώω ψάρια, καλύτερα να φάει και αυτός για να βλέπει καλύτερα.
Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Μου αρέσει τόσο πολύ το ψάρεμα που πολλές φορές αυτοσαρκάζομαι και λέω στους φίλους μου ότι το επάγγελμά μου είναι ψαράς και μετά είναι προπονητής».

Για την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια είπε: «Να προσέχει και αυτός πως μιλάει σε επαγγελματίες προπονητές. Μη νομίζει επειδή είναι δικηγόρος ότι ο Βαζάκας τον φοβάται. Εγώ είμαι πεντακάθαρος, αυτός να ψάξει τον εαυτό του. Όταν είσαι καθαρός δεν φοβάσαι τίποτα και κανέναν».

Για την πρόταση που του είχε κάνει ο Α. Κούγιας στον Γ. Βαζάκα: «Μου είχε κάνει πρόταση και με παρακαλούσε να πάω, όταν ήταν στην Παναχαϊκή. Με πήγε και στο κότερό του στη Γλυφάδα και αρνήθηκα. Δεν ήθελα να πάω, δεν ήθελα να συνεργαστώ μαζί του.
Ήταν και άλλο άτομο μπροστά όταν με παρακαλούσε να πάω στην Παναχαϊκή. Ουδέποτε του είπα να με πάρει σε ομάδα. Ο Βαζάκας πάει εκεί που τον θέλουν, για αυτό έφυγα και από την Α Εθνική. Γιατί ήθελα να πάω εκεί που με θέλουν και εκεί που είμαι ευτυχισμένος ως προπονητής. Στον Πιερικό είμαι ευτυχισμένος και για αυτό ήρθα. Όπου δεν είμαι ευτυχισμένος φεύγω.
Έχετε δει ότι πολλοί προπονητές φεύγουν ή σταματάνε γιατί δεν αντέχουν αυτά που βλέπουν, αλλιώς λειτουργεί το προπονητικό σύστημα στην Ευρώπη αλλιώς στην Ελλάδα. Για να του απαντήσω, ο Βαζάκας έχει βγάλει ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τέλος, για την αφορμή αυτή της έντασης ανέφερε: «Αυτό που σας είπα προηγουμένως. Παραδόξως είχα πολλούς τραυματισμούς. Είχα τρεις θλάσεις, μια εξάρθρωση ωμοπλάτης και φυσιολογικά οι παίκτες έπεφταν. Αυτός πέρασε (σ.σ. Αλέξης Κούγιας) το μήνυμα ότι εμείς το κάναμε εσκεμμένα. Έτσι πίστευε ή θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει μια κατάσταση για να ξεσηκώσει την ομάδα του. Δεν έγινε τίποτα με πρόθεση. Από το 80΄ μέχρι το τέλος του αγώνα έπαιζα με εννέα παίκτες».