Ο Βαλάντης Κουρτίδης στο WebRadio της ΕΟΚ: «Δεν είχα όσο χρόνο ήθελα στον Ολυμπιακό, νιώθω καλά στη Λευκάδα»

Στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Άκου τι έκανες», με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και Γιάννη Λαμπίρη, βρέθηκε ο Ξανθιώτης forward της Δόξας Λευκάδος, Βαλάντης Κουρτίδης.

Για το τι φταίει και έμεινε λίγο πίσω στη βαθμολογία η Δόξα Λευκάδας: «Κυρίως κάποια εκτός έδρας παιχνίδια που δεν κερδίσαμε. Παρ’ όλα αυτά έχουμε πολύ δυνατό σύνολο, απλά τα παιχνίδια στην αρχή δε μας βγαίνανε καθόλου. Είμαστε νεανική ομάδα, θέλαμε καιρό να «δέσουμε» όλοι μαζί. Το παιχνίδι στο Σχηματάρι μας στοίχισε. Πιστεύω ότι αν κερδίζαμε εκεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ήταν ένα παιχνίδι που κερδίζαμε 15 πόντους και το χάσαμε στην 4η περίοδο. Ωστόσο, έχουν μείνει άλλα 5 παιχνίδια και θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το πώς αποφάσισε να πάει από τον Ολυμπιακό και την Α2 στη Δόξα: «Έφυγα από τον Ολυμπιακό και πήγα στη Λευκάδα, γιατί δεν πήρα πολύ χρόνο συμμετοχής, όσο θα ήθελα εγώ τουλάχιστον. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα της Β’ Εθνικής. Μίλησα με τον κόουτς Ζαφειρούδη και μου ανέλυσε τι ήθελε από εμένα. Μίλησα και με τους ανθρώπους εδώ της ομάδας, που τους νιώθω σαν οικογένεια μου, και έχουν κάνει τρομερή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια εδώ. Πήρα την απόφαση να έρθω και πραγματικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, γιατί το περιβάλλον είναι πάρα πολύ καλό και έσω και εξωαγωνιστικά. Νιώθω καλά εδώ».

Για τον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Το φετινό ρόστερ είναι πάρα πολύ καλό. Η διαφορά δυναμικότητας με τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη, το είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και φαίνεται και στο γήπεδο., Ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο του, η ομάδα είναι πολύ καλά στημένη, με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύω ο Ολυμπιακός στη Ευρώπη μπορεί να διεκδικήσει κάτι».