Γ’ Εθνική: Ήπιε στο Παραλίμνιο το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού ο Ορφέας έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έξι μετά την άνοδο

Ο Ορφέας Ξάνθης δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα του κακού του δαίμονα Απόλλωνα Παραλιμνίου, γνώρισε για την ακρίβεια βαριά ήττα με 4-1 και ήπιε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού καθώς έμεινε στους 21 βαθμούς, επτά μακριά από την σωτηρία και ενώ απομένουν μόνο δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Τερματίζεται έτσι ένα ονειρεμένο ταξίδι του Ορφέα Ξάνθης στην Γ’ Εθνική που ξεκίνησε πριν έξι ολόκληρα χρόνια και κορυφώθηκε πέρυσι, όχι απλά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου Ομίλου αλλά και της ανόδου στην SL2 μέσα από την διαδικασία μπαράζ των πρωταθλητών – έτερον εκάτερον αν ο Μπάμπης Χατζημεστής δεν κατάφερε να βρει τα απαραίτητα χρήματα για να δηλώσει την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Κάτι η απογοήτευση που φυσιολογικά ακολούθησε στους παίκτες, κάτι τα προβλήματα τραυματισμών που παρουσιάστηκαν από την σεζόν χωρίς ουσιαστικά καμία διακοπή (μέσα Ιουλίου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στα μπαράζ ο Ορφέας), κάτι και ορισμένες εσωτερικές προστριβές, οδήγησαν τον Ορφέα να παίζει από το ξεκίνημα της σεζόν με την πλάτη στον τοίχο. Και μπορεί να αναθάρρησε κάπως στις τελευταίες αγωνιστικές, όμως η ζημιά αποδείχθηκε ότι είχε γίνει.

Στον αγώνα της Τετάρτης ο Ορφέας πήγε λαβωμένος. Έτσι και αλλιώς έχει ελλείψεις λόγω τραυματισμών όλη σχεδόν την σεζόν, του απουσίασαν ωστόσο και τέσσερις επιπλέον πρωτοκλασάτοι παίκτες λόγω επαγγελματικών ή στρατιωτικών υποχρεώσεων. Το αποτέλεσμα ήταν να παλέψουν μεν οι εναπομείναντες παίκτες αλλά να υποκύψουν στην ανωτερότητα της ομάδας των Σερρών, που έκανε έτσι αποφασιστικό βήμα για να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο Ορφέας βρέθηκε να κυνηγά το σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, αφού με γκολ από τα αποδυτήρια ο Δεινόπαπας με σουτ άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, μια κεφαλιά του Πιτσόλη από εκτέλεση κόρνερ έδωσε προβάδισμα ασφαλείας δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Δεινόπαπας έκανε το 3-0 και τυπική διαδικασία την συνέχεια, αφού ο Ορφέας ήθελε για την παραμονή να πετύχει σε 40 λεπτά 4 γκολ χωρίς να δεχτεί κανένα (δεν του αρκούσε ούτε η ισοπαλία).

Το γκολ της τιμής για τους περσινούς πρωταθλητές πέτυχε στο 53′ ο Γιώργος Κουκουρίγκος, του οποίου ακυρώθηκε ένα ακόμα γκολ στο 75ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις και ενώ όλα είχαν κριθεί, λίγο πριν ο Δραμινός διαιτητής Παρχαρίδης που είχε ως βοηθούς τους Παστιάδη και Κοτανίδου στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ο έμπειρος Γαϊδαρτζής που μόλις τρία λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Πλέον ο Ορφέας Ξάνθης που την Κυριακή υποδέχεται τον Εθνικό Σοχού, έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά μένοντας στους 21 βαθμούς ενώ ο Απόλλων Παραλιμνίου που έχει 10 παραπάνω, πιθανότατα να εξασφάλισε από σήμερα την παραμονή αλλά για σιγουριά θα χρειαστεί έναν βαθμό ακόμα είτε στο ματς με την Δόξα στην Δράμα είτε σε εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με την Αλεξανδρούπολη στο Παραλίμνιο, ενώ είναι και ρυθμιστής της παραμονής.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Νίκος Καραμπετάκης): Γκαϊδατζάκης, Τσομαχασβίλι, Πιτσόλης, Γκούμας, Γεωργιάδης (73′ Κουτζαβασίλης), Δεινόπαπας (88′ Κωνσταντινίδης Διαμ.), Ελέζι (88′ Γαϊδαρτζής), Παπαδόπουλος Γ. (69′ Καρυοφύλλης Β.), Θεοδωρίδης, Λιάρας, Τζαμπέγια (69′ Πεκρής).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Γεωργούσης, Ιωαννίδης, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Σουκρήογλου (46′ Καλαϊτζόπουλος), Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης (70′ Μελισσόπουλος Ν.), Γεωργιάδης, Τορομανίδης, Πασχαλάκης, Κόντο (46′ Κουκουρίγκος).