Τρομερός Τοροσιάν! Διέκοψε τον αγώνα του όταν είδε καρκινοπαθή συναθλήτριά του να καταρρέει, στάθηκε δίπλα της και μετά συνέχισε απλά για να τερματίσει…

Μόνο ως υπόδειγμα αθλητικού πνεύματος μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Κομοτηναίου αθλητή των μεγάλων αποστάσεων Γιάννη Τοροσιαν, ο οποίος συμμετείχε το πρωί της Κυριακής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που διεξήχθη παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Οπως αναφέρει ο διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης Μιχαλης Πολυτσάκης, ο Κομοτηναίος ως «Υπόδειγμα Αθλητικού Πνεύματος, διέκοψε τον αγώνα του για να βοηθήσει συναθλήτρια του (Σόνια Τσεκίνη), αδιαφορώντας για επίδοση και μετά συνέχισε για να τερματίσει απλά» στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας του 2022, που είχε χαρακτήρα Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οπως αναφέρει το runningnews, η Σόνια Τσεκίνη είναι «η δρομέας που έχει συγκινήσει τα τελευταια χρόνια με την προσπάθειά της να κερδίσει τον καρκίνο». Στον Ημιμαραθώνιο συμμετείχε με βλέψεις μεταλλίου και ως το 15ο χιλιόμετρο ήταν μέσα στον στόχο της, όταν ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους.

Δίπλα της εκείνη την στιγμή ήταν ο Γιάννης Τοροσιάν που παράτησε τον δικό του αγώνα, μια ενδεχομένως καλή επίδοση και σίγουρα μια καλύτερη κατάταξη και βρέθηκε για αρκετά λεπτά στο πλευρό της συναθλήτριάς του, μέχρι να της δώσουν οι διασώστες τις πρώτες βοήθειες και να αναχωρήσει με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάταγμα στο ισχύο. Αφού ολοκληρώθηκαν όλες αυτές οι διαδικασίες, αν και πλέον εντελώς εκτός ρυθμού, ο Γιάννης Τοροσιάν συνέχισε για τα υπόλοιπα έξι χιλιομετρα τον αγωνα του και κατάφερε να τερματίσει. Με την κίνησή του αυτή ωστόσο δίδαξε ήθος και έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο fair play της χρονιάς.