Εζησε από μέσα το ιστορικό ντέρμπι της Φορτούνα Ντίσελντορφ με το Αμβούργο ο Βασίλης Μπάτζιος

Στην Μέρκουλ Σπιλ Αρένα του Ντίσελντοφ βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο γνωστός ξανθιώτης φίλαθλος και παλιός ρεπόρτερ του ΑΟΞ Βασίλης Μπάτζιος, όπου είχε την ευκαιρία να ζήσει από μέσα το δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι της Φορτούνα με το Αμβούργο.

Ο ίδιος βρέθηκε οικογενειακώς στην Γερμανία για μερικές ημέρες μίνι εαρινών διακοπών και με την ευκαιρία έσπευσε στο γήπεδο να δει ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν κατακτήσει αμφότερες πρωταθλήματα και κύπελλα στην Μπουντεσλίγκα, μάλιστα η μια έχει αναδειχθεί και πρωταθλήτρια Ευρωπης (το μακρινο 1983 και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος).

Οσο και αν θα ακουστεί περίεργο, οι δυο ιστορικές γερμανικές ομάδες μετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας!!! Και ας έχει η Φορτούνα ενα πρωταθλημα και δυο κύπελλα, και ας έχει το Αμβούργο έξι πρωταθληματα, τρία κύπελλα, ένα κύπελλο πρωταθλητριών (με τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ το 1983) και ένα κύπελλο Κυπελλούχων.

Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Προηγήθηκε η Φορτούνα Ντίσελντορφ στο 85ο λεπτό με τον Μπόντζεκ (ο οποίος μπήκε αλλαγή 10 λεπτά νωρίτερα), αλλά το Αμβούργο κατάφερε και ισοφάρισε με τον Γκλατζελ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ετσι το Αμβουργο έφτασε τους 42 βαθμους και είναι στην 6η θέση, ενώ η Φορτούνα με 32 είναι στην 12η.

Για να αντιληφθείτε επίπεδο στην Β’ Γερμανίας, στην δεύτερη και τρίτη θέση ισοβαθμούσαν με 48 πόντους πριν την έναρξη της αγωνιστικής Βέρντερ και Ντάρμσταντ που αγωνίζονται το βράδυ του Σαββάτου ενώ 47 έχει η τέταρτη Σάλκε, η οποία έδιωξε τον Γραμμοζη μέσα στην εβδομάδα. Πρωτοπόρος είναι η Σαν Πάουλι με 51 βαθμούς.