Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο Θανάσης Κούγκουλος

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μας  έδωσε πολλές χαρές τελευταία, αφού λαμπροί επιστήμονες που το έχουν υπηρετήσει κατέλαβαν θέσεις διδακτικού προσωπικού.

Μεταξύ αυτών και ο Αλεξανδρουπολίτης Θανάσης Κούγκουλος που εξελέγη στη θέση του Επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Σημειωτική: λογοτεχνική ανάλυση και πολιτισμική ερμηνεία» στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας.

Ένας ιδιαίτερα σημαντικός επιστήμονας με ευρεία εποπτεία του πολιτισμού της μείζονος Θράκης, καλός γνώστης  της λογοτεχνίας του 19ου αι., λαμπρός μελετητής του έργου του Γ.Μ. Βιζυηνού, με εδραιωμένες γέφυρες στα ανώτατα ιδρύματα της «καθ’ ημάς ανατολής», με αδιάλειπτη έγνοια να διασωθεί και να μελετηθεί ο εγκιβωτισμένος σε σελίδες εφημερίδων, περιοδικών και ημερολογίων έλλην πολιτισμός σε πατρίδες-τόπους  όπου οι  ελληνικές  κοινότητες βίαια εξέλιπαν. Ένας Θρακιώτης  με γερή επιστημονική κατάρτιση, που μπορεί να ακούει  τις φωνές του τόπου και να αξιολογεί τα αιτήματα να αναδείξουμε το νεώτερο λογοτεχνικό παρελθόν της ευρείας μας  γης. Κύριε

Πηγή: www.paratiritis-news.gr