Γ’ Εθνική: «Εμείς είμαστε καθαροί, κρίμα για την ιστορία της Δόξας Δράμας», η απάντηση της Αλεξανδρούπολης για την ένσταση

Ανω κάτω έχει γίνει ο 1ος Όμιλος της Γ’ Εθνικής μετά το βραδινό δημοσίευμα – βόμβα για πρόθεση της Δόξας Δράμας να υποβάλει ένσταση κατά του κύρους του κυριακάτικου αγωνα της Αλεξανδρούπολης με την Αναγέννηση Πλαγιάς στο Κιλκίς.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αλλά οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι εκδηλώθηκε πράγματι η πρόθεση στην Δόξα Δράμας να ασκηθεί αυτή η ένσταση ζητώντας ουσιαστικά να χαθεί ο αγωνας της Αλεξανδρούπολης στα χαρτιά και να τιμωρηθεί εκτός από μηδενισμό και με αφαίρεση τριών βαθμών. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε προσέγγιση και σε άλλες ομάδες του ομίλου ώστε να κατατεθεί απο κοινου αυτή η ενσταση, ωστόσο δεν βρέθηκε ακόμα πρόσφορο έδαφος.

Εξελίξεις ως προς την κατάθεση της ένστασης αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες. Θεωρητικά υπάρχει περιθώριο ως και την Τετάρτη για να ατατεθεί ένσταση σε βάρος κύρους αγωνα από μια ομάδα που δεν μετέχει (ένα 24ωρο μετά την λήξη του 48ωρου που έχουν οι δυο συμμετέχουσες ομάδες).

Από την πλευρά της Αλεξανδρούπολης φέρονται να παραδέχονται ότι δεν υπήρχε ο μίνιμουμ αριθμός των πέντε νεαρών παικτών στην 20άδα που απαιτεί η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής και καταγγέλλεται στο δημοσίευμα, αλλά διευκρινίζουν ότι δεν υπήρχε και 20άδα, καθώς φρόντισαν σκόπιμα στο φύλλο αγώνα να δηλωθεί μικρότερος αριθμός αποστολής. «Όταν δεν έχεις τον κατάλληλο αριθμό μικρών γιατί ο ένας αρρώστησε το Σαββάτο και ο άλλος είναι τραυματίας αφαιρούνται θέσεις από την εικοσάδα, κάναμε δηλαδή αυτό που ορίζει ο κανονισμός», εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής της Αλεξανδρούπολης Βασίλης Τσιομλεκίδης.

Ο ίδιος, στην προοπτική κατάθεσης ένστασης από την Δόξα Δράμας, αναφέρει: «Το φύλλο αγώνος το έχει υπογράψει ο διαιτητής και ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το θέμα καθώς και ο υπεύθυνος άνθρωπος της ΕΠΟ. Όσον αφορά για την Δόξα, αν έγινε αυτό, κρίμα για την Ιστορία της, μικραίνει κι άλλο. Οι αγώνες κερδίζονται μέσα στο γήπεδο…».