Πάει πίσω κατά μία εβδομάδα η έναρξη των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Πίσω κατά μία εβδομάδα θα πάει η έναρξη των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητών των Ενωσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, όπως αποκαλύφθηκε κατά την κλήρωση των ημιτελικών του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης από τον πρόεδρο της Μάνο Γαβριηλίδης.

Ο Γαβριηλίδης ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ διαθέτει νωρίτερα από τον καθέναν την σχετική πληροφόρηση και την μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους στην κλήρωση, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος του Πανθρακικού που κατά τα φαινόμενα θα εκπροσωπήσει το Νομό Ροδόπης στα μπαράζ ανόδου.

Αρχικά ο σχεδιασμός ήθελε να ξεκινούν τα μπαράζ την Κυριακή του Θωμά 1η Μαΐου ή ενδεχομένως μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 30 Απριλίου. Πλέον η ΕΠΟ με απόφαση που σύντομα θα γνωστοποιηθεί και επίσημα δίνει δικαίωμα στις ΕΠΣ να δηλώσουν πρωταθλητές μέχρι και το τέλος Απριλίου και όχι μέχρι το Πάσχα, όπως αρχικά είχε οριστεί. Η Ομοσπονδία προφανώς προχωρά στην κίνηση αυτή διαπιστώνοντας ότι σε αρκετές ΕΠΣ τα πρωταθλήματα έχουν ακόμα αρκετό δρόμο για να ολοκληρωθούν έγκαιρα, στην ώρα τους.

Η εξέλθξη αυτή οδήγησε μάλιστα την ΕΠΣ Θράκης να ορίσει τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης το Σάββατο 30 Απριλίου, τότε δηλαδή που θα ξεκινούσαν τα μπαράζ. Πλέον με βάση τα νέα δεδομένα, οι αγώνες των μπαράζ θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Μαΐου ενώ ως προθεσμία για την λήξη τους παραμένουν τα μέσα Ιουνίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον η μία από τις συνολικά επτά αγωνιστικές θα διεξαχθεί εμβόλιμα, μεσοβδόμαδα. Αυτή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που αποκάλυψε ο Μάνος Γαβριηλίδης, θα είναι η δεύτερη αγωνιστική ώστε να υπάρχει περιθώριο τις επόμενες Τετάρτες σε ενδεχόμενο αναβολής κάποιου αγώνα ή αγώνων για οποιονδήποτε λόγο, δεδομένης και της πανδημίας.

Κατόπιν αυτών, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική από τους πρωταθλητές των ΕΠΣ διαμορφώνονται ως εξής:

ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΕΠΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
1η αγωνιστική: Κυριακή 8 Μαΐου
2η αγωνιστική: Τετάρτη 11 Μαΐου
3η αγωνιστική: Κυριακή 15 Μαΐου
4η αγωνιστική: Κυριακή 22 Μαΐου
5η αγωνιστική: Κυριακή 29 Μαΐου
6η αγωνιστική: Κυριακή 6 Ιουνίου
7η αγωνιστική: Κυριακή 13 Ιουνίου