ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Τα σενάρια των διασταυρώσεων στη β’ φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών!

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στον Ανατολικό όμιλο του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με την Αγία Βαρβάρα και τη Θύελλα Φερών να παίρνουν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Εθνικό και την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης να συμπληρώνουν την τετράδα.

Οι ομάδες στη β’ φάση θα αντιμετωπίσουν χιαστί τις αντίστοιχες του Δυτικού ομίλου με στόχο τις δύο νίκες για την πρόκριση στο Final 4, με τις δύο πρώτες από κάθε όμιλο να έχουν και το πλεονέκτημα έδρας. (Α1-Β4, Α2-Β3, Α3-Β2, Α4-Β1).

Ωστόσο το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει στον Δυτικό όμιλο, με τις επερχόμενες εξ αναβολής αναμετρήσεις να κρίνουν και τις τελικές διασταυρώσεις.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί η εξ αναβολής αναμέτρηση για την 14η αγωνιστική ανάμεσα στην Προσοτσάνη και το Ρούπελ, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει και το ΑΕ Σέρρες – Αστέρας Καβάλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική.

Αν το Σιδηρόκαστρο κερδίσει την Προσοτσάνη θα τερματίσει αυτόματα στην 1η θέση (αφού υπερέχει στους συνολικούς πόντους του Αστέρα Καβάλας) και θα αντιμετωπίσει την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης που τερμάτισε την 4η θέση του Ανατολικού ομίλου.

Σε περίπτωση που η Προσοτσάνη επικρατήσει του Σιδηροκάστρου και ο Αστέρας Καβάλας των ΑΕ Σερρών τότε ο Αστέρας θα είναι στην 1η θέση αντιμετωπίζοντας την Ολυμπιάδα και το Ρούπελ Σιδηροκάστρου στην 2η θέση που θα διασταυρωθεί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αν ο Αστέρας Καβάλας ηττηθεί από τις ΑΕ Σέρρες, τότε αυτόματα το Ρούπελ τερματίζει στην 1η θέση ανεξαρτήτου αποτελέσματος με την Προσοτσάνη, ενώ οι Καβαλιώτες θα βρεθούν και πάλι στη 2η θέση.

Όλα τα πιθανά ζευγάρια:

Αγία Βαρβάρα – ΑΕ Σέρρες ή Προσοτσάνη ή ΓΣ Σερρών 2017
Θύελλα Φερών – ΑΕ Σέρρες ή Προσοτσάνη ή ΓΣ Σερρών 2017
Ρούπελ Σιδηροκάστρου ή Αστέρας Καβάλας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Ρούπελ Σιδηροκάστρου ή Αστέρας Καβάλας – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης