Γ’ Εθνική: Άδικη ήττα για τον βελτιωμένο Άρη Αβάτου στην Θέρμη με πολλά παράπονα

Αν και αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του ο Άρης Αβάτου ηττήθηκε στην θεσσαλονίκη από τον Θερμαϊκό Θέρμης σε εξ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής και έμεινε για 5η αγωνιστική μακριά από το τρίποντο.

Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή εκτός από τον ανεβασμένο αγωνιστικά αντίπαλο είχε να αντιμετωπίσει και έναν πολύ βαρύ και κακό αγωνιστικό χώρο με τα πράγματα να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο στο 8′ όταν από σέντρα του Αλωπούδη ο Κυριακίδης με έξυπνο πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Άρης μετά το γκολ ήταν ο κυρίαρχος του αγωνα με τους γηπεδούχους να απειλούν μόνο σε αντεπιθέσεις. Οι Ξανθιώτες ζήτησαν ένα πέναλτι από τον διαιτητή Πολυχρονίου με τον Γρεβενιωτη ρεφερι να δείχνει συνέχεια στο παιχνιδι, ενώ λίγο αργότερα ένα σουτ του Τενεκέ πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι του Παναγιωτίδη. Στο 24′ από φάουλ του ψεμματά η μπάλα θα χτυπήσει σε χέρι αμυντικού θα φτάσει στον Κωσταρέλη που ανενόχλητος από πλεονεκτική θέση θα σουτάρει πάνω στον Παναγιωτίδη με τους Ξανθιώτες να ζητάνε νέο πέναλτι. Η πίεση για τον Άρη αυξήθηκε που είχε ένα σουτ με τον Κωσταρέλη που πέρασε άουτ, ενώ στο 30′ το εξαιρετικό απ’ ευθείας φάουλ του Παπαδόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι η μπαλα έπεσε στο έδαφος και οι αμυντικοί την έδιωξαν πάνω από την γραμμή. Λίγο πριν το ημίχρονο ένα φάουλ του Κοντογιαννίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Παναγιωτιδη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι σε μαρκάρισμα στον νεοεισερχόντα Καρατλίδη, με τους γηπεδούχουςνα έχουν μια σημαντική φάση αλλά η κεφαλιά του Μπαλικτση πέρασε μόλις άουτ. Στο 85′ η διπλή κεφαλιά του Γκέκα δεν απείλησε τον Παναγιωτίδη, με τον Παπαδόπουλο στις καθυστερησεις από ακλή θέση να μην πιανει καλά την μπάλα και να την στέλνει άουτ.

Πλέον ο Άρης Αβάτου που έμεινε για 5ο ματς μακριά από τις νίκες έμεινε στους 27 βαθμούς και πρέπει να μαζέψει 4-5 βαθμούς μέχρι το φινάλε κάνοντας αρχή την Τετάρτη κόντρα στον ισόβαθμο Πανδραμαικό στο Κουτσό. Από την άλλη ο Θερμαϊκός με τους 26 βαθμούς και με ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα πάει στο Παραλίμνιο Σερρών κόντρα στον ασταθή Απόλλωνα.

Διαιτητής ήταν ο Πολυχρονίου της ΕΠΣ Γρεβενών από τον οποίο έχει παράπονα για δυο πέναλτι ο Άρης, ενώ βοηθοί ήταν οι Δρουδάκης (ΕΠΣ Γρεβενών) και Σάκκος (ΕΠΣ Κοζάνης).

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ: Παναγιωτίδης, Αγγελίδης, Στοίνοβιτς, Μουτζούρης, Σιούτας, Αναστασιάδης (46′ Διαμαντίδης), Θεοδωρίδης, Τρόκας, Κυριακίδης (64′ Πουρναράς), Αλωπούδης (66′ Δημητριάδης), Μπαλικτσής (66′ Ράτζα)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Νταφόπουλος, Παναγιώτης (84′ Χασάνογλου), Ψεμματάς (81′ Λεωντσάκος), Τενεκές, Κουτσούμπας, Φουντάς (81′ Βασιλάκης), Κωσταρέλης, Κοντογιαννίδης (46′ Καρατλίδης), Γκέκας, Παπαδόπουλος, Κοτόπουλος (62′ Μελισσόπουλος)