Pre League: «Άλωσε» την έδρα της ΑΕΚ, της στερεί την άνοδο και πάει με αέρα στα μπαράζ για την Α1 ο Άθλος Ορεστιάδας

Ο Άθλος Ορεστιάδας αν και ταλαιπωρημένος μετά και το μεσοβδόμαδο ταξίδι στην Σάμο, έχοντας ταξιδέψει αυθημερόν στην Αθήνα, άλωσε την έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφια, της στερεί πλέον οποιαδήποτε ελπίδα ανόδου στην Α1 ενώ αντίθετα ο ίδιος μπαίνει πιθανά με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ που υπό προϋποθέσεις οδηγούν στην Volley League.

Η «Ένωση» μετά από αυτή την ήττα έμεινε στους 6 βαθμούς και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. O Αθλος αντίθετα παραμένει δυνατά σο παινχνίδι της ανόδου, επιτυγχάνοντας τρίτη νίκη σε μια εβδομά και μάλιστα αυτή τη φορά με καθαρό τρόποντο, αν και οι παίκτες θα είχαν κάθε δικαιολογία κούρασης από τα συνεχή ταξίδια. Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος που μπήκε άπως μουδιασμένα ο Αθλος στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 5-3, είδε τον Άθλο να περνά μπροστά με 11-14 αλλά στη συνέχεα ισοφάρισε σε 18-18 και από εκεί, με ένα σερί 7-0 πήρε το πρώτο σετ. Ωστόσο αυτό έμελε να είναι και το μοναδικο της Ενωσης. Στο δεύτερο σετ η ομάδα την Ορεστιάδας μπήκε πιο δυνατά, αποφασισμένη να ισοφαρίσει. Προηγήθηκε με 3-5 και 9-10 αλλά εκεί με ένα σερί 5-0 έφτασε στο 9-15, διατήρησε την διαφορά και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Με την έναρξη του τρίτου σετ η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και πήρε προβάδισμα με 3-1 και 8-5, ωστόσο ο Άθλος είχε τις απαντήσεις με κύριο εκφραστη των επιθέσεων τον Ριζόπουλου και αφού πήρε προβάδισμα με 14-17 και 15-20, πήρε εύκολα το σετ. Με φορά από την επικράτηση αυτή, ο Άθλος Ορεστιάδας από το ξεκίνημα του τέταρτου σετ έδειξε ότι αυτό θα ήταν και το τελευταίο. Η ΑΕΚ δεν μπήκε ποτέ και οι Ορεστιαδίτες το κατέκτηαν εύκολα με 16-25, παίρνοντας ένα σημαντικο τρίποντο.

ΑΕΚ – Άθλος Ορεστιάδας 3-1
Τα σετ: 25-18, 19-25, 19-25, 16-25