Οι φωνές Πάπας και Γιαμουρίδη στα αποδυτήρια και η απορία «πως να επιβάλεις πρόστιμο σε απλήρωτους παίκτες»

Άστραψε και βρόντηξε ο Μπιλ Πάπας αλλά και Τάσος Γιαμουριδης στα αποδυτήρια του Καυτανζογλείου, μετά την ήττα του ΑΟΞ από τον Ηρακλή που τερμάτισε και στους πλέον αισιόδοξους την όποια ελπίδα μπορούσε να υπάρχει για άνοδο στην Super League 1.

Οι φωνές των δύο ανδρών ακούγονταν λέει μέχρι την Αριστοτέλους, σε αντίθεση με τον Φάνη Ουζουνίδη που γκρίνιαξε και αυτός αλλά ήπιων τόνων ο ίδιος, κράτησε κάπως πιο ήρεμο προφίλ. Οι άνθρωποι που ξέρουν τι συμβαίνει στη νέα εποχή της ΠΑΕ Ξάνθη λένε ότι τέτοια ένταση απέναντι σε παίκτες δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν – απο πλευράς διοικούντων της Ξάνθης. Σχολίαζαν όμως ότι δεν ήταν κάτι που εν τέλει ξένισε τους ποδοσφαιριστές, αφού οι περισότεροι έχουν συνηθίσει να ακούνε την γκρίνια των παραγόντων όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, αφού οι πιο πολλοί προέρχονται από ομάδες που είχαν παρόμοια και χειρότερα προβλήματα.

Αυτό που ξένισε πολύ κόσμο όμως ήταν οι διαρροές που έγιναν για πρόστιμο που επιβλήθηκε στους παίκτες. «Για να επιβληθεί πρόστιμο, πρεπει να καταβάλονται πρώτα στην ώρα τους οι μισθοί», σχολίαζαν κάποιοι δηκτικά, αποδίδοντας σε πρόσωπα της διοίκησης τόσο αυτήν την διαρροή για τις φωνές στα αποδυτήρια όσο και εκεινη σχετικά με τις γεμάτες τσέπες με τις οποίες πήγαν να αγωνιστούν στα πρόσφατα παιχνίδια. Οι πληροφορίες από τους διαδρόμους των Πηγαδίων λένε ότι στους περισσότερους οι μισθοί είναι έναν μήνα πίσω και τα οποια χρήματα δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφορούσαν δόσεις του Ιανουαρίου, ενώ πλέον μπήκαμε Μάρτη. Ωστόσο τα περί «πληρωμών στους παίκτες που πλέον πρέπει να τρώνε σίδερα» έγιναν με ύποπτο τρόπο… φεϊγ βολάν από αυτούς που κατά τα άλλα ζητούν να μπουν στεγανά στα αποδυτήρια και να μην βγαίνουν προς τα έξω όσα συμβαίνουν σε αυτά, δίνοντας και στον πιο αδαή να καταλάβει ότι οι πληρωμές ΔΕΝ είχαν γίνει στην ώρα τους.

Γεγονός είναι βέβαια ότι σε άλλους συλλόγους οι καθυστερήσεις είναι ακόμα πιο μεγάλες και αποτελούν τον κανόνα και οχι την εξαίρεση, όπως στην περίπτωση της Ξάνθης. Ωστόσο ακριβώς επειδή από πλευράς Πανόπουλου είχε αφεθεί ένα μαγαζί-γωνία σε αυτόν τον τομέα, οι όποιες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων γα συμβόλαια στα οποία έχουν μπει υπογραφές και από την πλευρά του εργοδότη και όχι μόνο από αυτήν του εργαζομένου, είναι λογικό να σχολιάζονται, όχι μόνο από τους ποδοσφαιριστές όσο κυρίως από τον κύκλο των υπαλλήλων που έχουν παραμείνει στον μηχανισμό της ΠΑΕ Ξάνθη και γνωρίζουν καλύτερα τι συνέβαινε και στην προτέρα κατάσταση ώστε να κάνουν και τις απαραίτητες συγκρίσεις με την τωρινή.

Διαβάζει επίσης ο κόσμος τα δημοσιεύματα εξ Αυστραλίας με τα παγώματα λογαριασμών της νέας ιδιοκτησίας, βλεπει και τις υποχρεώσεις που ανακύπτουν στον σύλλογο με τις δικαστικές αποφάσεις για παίκτες που έφυγαν κακήν κακώς το καλοκαίρι αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται με αποζημιώσεις δεκάδων χιλιαδων ευρώ, θυμάται και τα βασιλικά συμβόλαια στον Πόποβιτς που ουσιαστικά ακόμα πληρώνονται και τις σπατάλες «νεοπλουτισμού» που είχε καταγγείλει πέρυσι ο Τεννές, βλεπει ότι και ο νέος προπονητής τελειώνει πριν προλάβει να αναλάβει και προφανώς θα πρέπει να πληρωθεί και αυτός την αποζημίωσή του για να αδειάσει την γωνιά, οπότε φυσιολογικά ανησυχεί για το μέλλον του συλλόγου και βλέπει με δυσπιστία το νέο επικοινωνιακό μπαράζ αποθεωτικών δημοσιευμάτων που ήδη ξεκίνησε για την μεγάλη «σκούπα» που έρχεται.

Κυρίως όμως ο κόσμος ανησυχεί με αυτήν την προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών. Γιατί ενάμισι χρόνο τώρα αποδεικνύεται στην πράξη ότι όλα πάνε στραβά αλλά «για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες», που λέει και το άσμα. Για όλα φταινε οι άλλοι. Ποτέ δεν έχουν ευθύνη εκείνοι που έχουν λάβει (και όπως φαίνεται εξακολουθούν να λαμβάνουν) τις αποφάσεις, την ώρα που είναι αλήθεια ότι από την πλευρά του ιδιοκτήτη έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ για το πρότζεκτ της ομάδας των Πηγαδίων αλλά αποδεικνύεται στην πράξη ότι πολλά από αυτά κατέληξαν σε «πηγάδι»…