Ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ έγινε στην Αλεξανδρούπολη! Για πρώτη φορά κάτω από τα 28 δευτερόλεπτα στα 50 μέτρα ύπτιο η Νόρα Δράκου

Ενα μήνα αφότου έκλεισε τα 30 της χρόνια, η Νόρα Δράκου όχι απλά συνεχίζει να κολυμπάει σε υψηλό επίπεδο, αλλά καταφέρνει να βελτιώνει και τον εαυτό της.

Η Πατρινή πρωταθλήτρια σημείωσε το απόγευμα πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο με 27.96, κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Φάρος-Έλενα Σαϊρη», που διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Πέτυχε μάλιστα έναν ανεκπλήρωτο στόχο, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατεβαίνει τα 28 δευτερόλεπτα, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν ακριβώς 28.00 και το είχε σημειώσει στις 21 Μαϊου 2016, όταν είχε τερματίσει τέταρτη στο Ευρωπαϊκό του Λονδίνου. 

«Το ότι μετά από έξι πλέον χρόνια καταφέρνω να καταρρίψω αυτή την επίδοση, είναι κάτι που με ευχαριστεί πάρα πολύ. Θεωρούσα ότι έχω φτάσει στα όρια μου αλλά είδα ότι έχω και άλλα περιθώρια και για αυτό συγκινήθηκα πάρα πολύ», δήλωσε η Δράκου στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ. 

Με τη σημερινή επίδοση, η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (είχε ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης) και βάζει… πλώρη για την έκτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παράλληλα, στα 50μ. ύπτιο ανδρών ο Απόστολος Χρήστου πέτυχε επίδοση 25.24 και ο Γιώργος Σπανουδάκης 25.37, επιβεβαίωνοντας αμφότεροι το όριο για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, ενω τριτος με 25.71 ηταν ο Τάσος Κούγκουλος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.