Volley League: Ο απολογισμός των Θρακιωτών στο τέλος της κανονικής διάρκειας και το πανόραμα των πλέι οφ και πλέι άουτ

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Volley League Ανδρών με τους Θρακιώτες αθλητές και προπονητές να είναι πάντα στο προσκήνιο.

Πρώτος στην βαθμολογία είναι ο ΠΑΟΚ του κόουτς Γιάννη Καλμαζίδη και του Ραφαήλ Κουμεντάκη, οι οποίοι διανύουν εξαιρετική χρονιά, οδηγώντας και την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με δύο ήττες από τον Φοίνικα Σύρου και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Δεύτερος ακολουθεί ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Γκαρά, σε απόσταση αναπνοής από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την Τετάρτη έχει και ευρωπαϊκό ραντεβού.

Τρίτος ο Φοίνικας Σύρου, του Δημήτρη Τζούριτς και του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά αλλά στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος μείωσε τη διαφορά από τις δύο πρώτες θέσεις και έτσι ελπίζει για τη διεκδίση του πρωταθλήματος.

Τέταρτος ο Ολυμπιακός, των Ανδρέα Ανδρεάδη και Ανέστη Δαλακούρα, με τον δεύτερο να έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, καθώς έχει ηττηθεί στα ντέρμπι των τελευταίων αγωνιστικών και έτσι έχει μείνει αρκετά πίσω στη διεκδίκηση.

Πέμπτος ο Μίλωνας, του Βασίλη Μούχλια, ο οποίος είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να κάνει καλή πορεία και να βρίσκεται στη πέμπτη θέση και εντός πλέι οφ, επιδιώκοντας να κάνει ζημιές στους μεγάλους στη διαδικασία αυτή.

Ίδια εικόνα και για τη Κηφισιά, του Σταύρου Κασαμπαλή και Γρηγόρη Κοντοστάθη, η οποία τερμάτισε στη 6η θέση, και έχει ως στόχο να μπει στα πλει οφ, θέλοντας να κάνει και αυτή ζημιές στους μεγάλους αλλά και να προσπεράσει στην τελική βαθμολογία τον Μίλωνα.

Στην έβδομη θέση ο ΟΦΗ του Κώστα Δεληκωστα, του Παρασκευά Τσέλιου και του Άκη Δαρίδη. Οι Κρητικοί είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, καθώς αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην αρχή της χρονιάς, ενώ στη συνέχεια διόρθωσε την κατάσταση αλλά δεν πρόλαβε το τραίνο των πλεί οφ και έτσι θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ.

Στα πλέι άουτ ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα, ενώ το ρόστερ έχει αποδυναμωθεί πάρα πολύ.

Πάμε να δούμε την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την κανονική φάση του πρωταθλήματος:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEY LEAGUE 2021-22
(Μετά την 13η αγωνιστική)
Θ.ΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ Α΄ΦΑΣΗΣΒΑΘΜΟΙ Β΄ΦΑΣΗΣ
1.Π.Α.Ο.Κ.3712
2.Παναθηναϊκός Α.Ο.3310
3.Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.308
4.Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ308
5.Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων151
6.Α.Ο.Π.Κηφισιάς140
7.Ο.Φ.Η.6Πλέι άουτ
8.Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας3Πλέι άουτ

ΟΦΗ και Φίλιππος Βέροιας θα αγωνιστούν μεταξύ τους στα πλέι άουτ, με εναλλαγή έδρας, με την ομάδα που θα σημειώσει πρώτη τέσσερις νίκες να παραμένει στην κατηγορία, ενώ η ηττημένη ομάδα θα αντιμετωπίσει σε αγώνες μπαράζ την τρίτη ομάδα της Pre League.

Τέλος, πάμε να δούμε σε ποιες στατιστικές υπηρεσίες έχουν διαπρέψει οι Θρακιώτες μέχρι στιγμής. Στον τομέα του σκοραρίσματος δεν υπάρχει κάποιος Θρακιώτης αθλητής, είτε έχει περάσει από την Θράκη, με τον Λευκορώσο Ούντριτς να οδηγεί την κούρσα με 205 πόντους σε 42 σετ.

Στον τομέα του σερβίς και τους άσους, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης καταλαμβάνει την 5η θέση με 15 άσους σε 39 σετ, με τον Θανάση Πρωτοψάλτη του Παναθηναϊκού να είναι πρώτος με 17 άσους σε 26 σετ.

Συνεχίζοντας στον τομέα του μπλοκ, πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Ορεστιαδίτης κεντρικός του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Τζούριτς, με 36 μπλοκ σε 32 σετ, ενώ στην ίδια κατηγορία είναι και ο Ιβάν Μίχαλ, πρώην κεντρικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και νυν της Κηφισιάς, ο οποίος βρίσκεται στη 4η θέση με 36 μπλοκ σε 42 σετ.