Πάτησε Πόλη και είναι πανέτοιμος ο Κομοτηναίος Κυριάκος Μπακιρτζής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μουάι Τάι

Στην Κωνσταντινούπολη είναι από τη Δευτέρα ως μέλης της Εθνικής Ομάδας Μουάι Τάι ο Κομοτηναίος πρωταθλητής των μαχητικών σπορ Κυριάκος Μπακιρτζής.

Η Εθνική Ομάδα αναχωρησε το πρωί της Δευτέρας 14/02 από το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η αποστολή απαρτιζόταν από 21 αθλητές και αθλήτριες, τον ομοσπονδιακό προπονητή, 6 προπονητές, 2 διαιτητές, 5 συνοδούς, τον αρχηγό της αποστολής, τον γενικό γραμματέα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την -μέχρι σήμερα- πολυπληθέστερη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καθώς αποτελείται από 38 μέλη, γεγονός που αναδεικνύει τη μεγάλη ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι και ο Κομοτηναίος πρωταθλητής Κυριάκος Μπακιρτζής που αναμένεται το Σάββατο 19/02 να δώσει τη δική του μάχη για να προκριθεί στον τελικό της κατηγορίας των -86 κιλών. Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των αθλητών που θα προκριθούν από την προημιτελική φάση και το ζευγάρι του Ρώσου Maksim Ismatov με τον Ουκρανό Anatolii Sukhanov.

Ο Κομοτηναίος αθλητής μίλησε στον «Χρόνο» από την Κωνσταντινούπολη δηλώνοντας πως είναι πανέτοιμος για αυτή την πρόκληση και προσθέτοντας πως «το Σάββατο θα είναι ένας πολύ κρίσιμος αγώνας και ένας από τους μεγαλύτερους της καριέρας μου» ενώ για την προετοιμασία που έχει κάνει τόνισε ότι «οι υγειονομικές συνθήκες έχουν επηρεάσει την προετοιμασία όλων των αθλητών όπως και τη δική μου, αυτό όμως δεν θα σταθεί εμπόδιο για να δώσω το 100% πάνω στο ρινγκ και να διεκδικήσω τον ευρωπαϊκό τίτλο». 

Ο αθλητής από την Κομοτηνή εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο του ημιτελικού, θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης που θα τον περιμένει ένας εκ του ζευγαριού του Λευκορώσου Yaujeni Vauchok και του Τούρκου Gazi Akman.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μπακιρτζής είναι αθλητής της ΑΕΚ Αγίου Στεφάνου Αττικής και προπονείται στην Θράκη με την ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής . Στα λόγια του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προπονητές του και όσους ήταν δίπλα του για τη στήριξη.