Ο πρώην υπουργός και πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Πανούσης για την οπαδική βία

Το φαινόμενο της οπαδικής βίας μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού πραγματεύτηκε η τηλεοπτική “Δίκη στο Open”, με βασικό καλεσμενο τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και καθηγητή εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση, ο οποίος ηταν για πολλά χρόνια τη δεκαετία του ’90 πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημιου Θράκης.

Ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε κοινωνικό φαινόμενο τη βία: «Δεν έχει να κάνει με το οπαδικό, είναι εγκληματικές ενέργειες και μάλιστα μιλάμε για μίσος κατά του άγνωστου άλλου. Είναι εγκληματικά στοιχεία. Δεν είναι οπαδική βία, έχει πολλές αιτίες. Δε θεωρώ ότι το ιδιώνυμο θα λύσει το πρόβλημα ούτε κατά διάνοια. Οι νόμοι αυτοί αντιμετωπίζουν τον δράστη, όχι το φαινόμενο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει ένα νέο αθλητικό συμβόλαιο. Οι παράγοντες πρέπει να δώσουν τα χέρια, η πολιτεία και όλο το πολιτικό σύστημα. Οι αθλητικοί σύλλογοι και οι φορείς πρέπει να συμφωνήσουν επίσης σε αυτό».

Πέραν του Γιάννη Πανούση, στην εκπομπή ήταν προσκεκλημένοι ακομα ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Δημοσθένης Κουπτσίδης, οι νομικοί αθλητικού δικαίου Νίκος Λαγαρίας και Γρηγόρης Ιωαννίδης και ο συνήγορος ενός των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Αλκη και ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.