Αιχμές Αβεντισιάν για ΠΑΟΚ και κυρίως για Πάμπλο Γκαρσία: «Ημουν 13 χρόνια και δεν με πίστεψαν…»

Ο δρόμος του Αβεντίς Αβεντισιάν δεν ήταν εύκολος. Είχε τα πάνω του, τα κάτω του, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες. Στο τέλος αυτό που μένει είναι το συναίσθημα της επίτευξης του στόχου. Και ο 19χρονος Αβεντίς που έλκει την καταγωγη του από την Σταυρούπολη Ξάνθης, νιώθει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να τον πετύχει. 

Κάτοικος Ολλανδίας πλέον, αγωνιζόμενος με τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς και ενώ βρίσκεται στο πρώτο διάστημα της προσαρμογής του, μίλησε στο Metrosport για τους λόγους που δεν πήρε την ευκαιρία που περίμενε στον Δικέφαλο μη διστάζοντας να εκφράσει τα παράπονά του, ιδίως προς τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και τους κολλητούς του, Θεοχάρη Τσιγγάρα και Γιάννη Κωνσταντέλια.

«Δεν είχα κάτι άλλο επίσημο από σύλλογο, γιατί φήμες υπήρχαν πολλές. Είναι ένα πρωτάθλημα που μου ταιριάζει, είναι μία ομάδα που με πιστεύει, και είναι έτοιμη να μου δώσει τις ευκαιρίες που θέλω. Είναι ένα σκαλοπάτι για εμένα, είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση από την Κ19 να παίζεις στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Ήμουν 13 χρόνια στον ΠΑΟΚ, πάντα υπάρχουν δυσκολίες, κάποιες χρονιές ένιωθα να περιορίζομαι, μια συγκεκριμένη χρονιά και είχα μάθει να είμαι βασικός. Πάντα θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες και τότε θα πρέπει να αντιδράσεις και τότε θα δείξεις ότι είσαι δυνατός», είπε ο Αβεντισιάν.

ave3.jpeg

Σε ερώτημα αν περίμενε κάποια κλήση και ευκαιρία στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, απαντά με ειλικρίνεια αφοπλιστική και χωρίς καθόλου διπλωματία: «Με τον κύριο Γκαρσία δεν πήρα την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, δεν ήμουν από τους παίκτες που είχε στο πλάνο του ενώ με τον κύριο Φερέιερα νωρίτερα είχα κάποιες προπονήσεις και έδειχνε να του αρέσω αλλά μετά έφυγε από τον Σύλλογο. Γενικά, δεν είχαμε καλή σχέση με τον Πάμπλο Γκαρσία, θα την χαρακτήριζα «τυπική». Ήταν ένας από τους λόγους που με έφερε πίσω, σε μία ομάδα που αγάπησα και ανδρώθηκα. Ο κύριος Γκαρσία ήθελε τα μπακ πιο «αμυντικά», εγώ ήμουν πιο επιθετικός και αυτός ήταν ένας λόγος που δεν ταιριάζαμε στην αγωνιστική φιλοσοφία. Την επόμενη χρονιά βρήκαμε έναν άλλο ρόλο, πιο περιορισμένο και έπαιζα ως τρίτο στόπερ. Με τον Μαλεζά, έπαιζα πιο ελεύθερα, ένιωθα ότι με πίστευε. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία».

Ειδικά σε ερώτηση για την σχέση του με τον πρώην παίκτη της Ξάνθης, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του στην ομάδα της Θράκης και ξεκίνησε την προπονητική στην Κ19 του ΠΑΟΚ, ο Αβεντίς Αβεντισιάν σχολίασε σε σχέση με τις συμβουλές του για την προοπτική του εξωτερικού: «Είχα εξηγήσει το πως είναι τα πράγματα για εμένα, είχαμε μία πολύ οικεία και φιλική σχέση. Μόλις είχε εμφανιστεί το ενδιαφέρον του εξήγησα το τι ήθελα, μου ευχήθηκε τα καλύτερα και μου είπε να πάω και να εκπληρώσω τον στόχο μου».

Οταν ερωτήθηκε αν του έχει μείνε ως ως παράπονο ότι δεν πήρες αυτή την ευκαιρία, ο Αβεντιάν απαντά: «Θα ήθελα να είχα πάρει μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, όπως είχε γίνει η κατάσταση όμως δεν ήταν εύκολο. Από την στιγμή που με έχουν πιστέψει στο Ολλανδικό πρωτάθλημα γιατί όχι να μην παίξω στην Ελλάδα; Το παράπονο μου είναι ότι 13 χρόνια δεν είδαν αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω».

ave1.jpg

Από τα παιδιά της ηλικίας του που είναι τώρα στην πρώτη ομάδα, με ποιους έχει επαφές; «Έχω πολύ στενές επαφές με τον Χάρη Τσιγγάρα και τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τους δύο, είναι πολύ καλοί μου φίλοι και ποδοσφαιριστές. Είναι καλό βήμα για τον Κωνσταντέλια, να πάρει παιχνίδια και τον χρόνο συμμετοχής που θέλει. Με τον Χάρη μιλάμε σε καθημερινή βάση, ήμουν σίγουρος για αυτόν, περίμενε για την ευκαιρία του και θα την αρπάξει. Τα παιχνίδια δίνουν εμπειρία για τον ποδοσφαιριστή και τον κάνουν άντρα».

Πάντως κλείνοντας την συνέντευξή του στο Metrosport και ερωτώμενος αν θα ηθελε να πει κατι για όλα τα χρόνια που πέρασε στον ΠΑΟΚ, ο Αβεντισιάν αναφέρει: «Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, πήρα κάτι από όλους. Μεγάλο κεφάλαιο ο ΠΑΟΚ, κλείνει για την ώρα, αυτά τα 13 χρόνια με έκαναν ποδοσφαιριστή και με μεγάλωσαν. Ήταν αξέχαστα χρόνια με διεθνή τουρνουά, είχαμε διακρίσεις, μία τρομερή φουρνιά. Μετά στις υποδομές από την Κ15 μέχρι την Κ19».