Κούπα για τους πρώην Ξανθιώτες! Σήκωσαν το Κύπελλο Αυστραλίας με αρχηγό Μπριλάντε και κόουτς τον… Πόποβιτς

Το Κύπελλο Αυστραλίας κατάφεραν να κατακτήσουν με την επιστροφή τους από την Ελλάδα στην χώρα των καγκουρώ ο πρώην κόουτς της Ξάνθης Τόνι Πόποβιτς αλλά και ο πρώην παίκτης του ΑΟΞ Τζόσουα Μπριλάντε, ο οποίος μάλιστα κλήθηκε ως αρχηγός να σηκώσει την κούπα!

Η ομάδα τους Melbourne Victory ήταν εκείνη που στον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στην μεγαλούπολη της Αυστραλίας επικράτησε με 2-1 της Central Coast, ένα αποτέλεσμα η επιτυχία του οποίου από τα μέσα της Αυστραλίας αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αριστοτεχνική προπονητική του Τόνι Πόποβιτς (που δεν άφησε είναι αλήθεια θετικές εντυπώσεις στην Ξάνθη).

Η επιτυχία για το σύνολο του Πόποβιτς έρχεται λιγότερο από έναν χρόνο μετά την σπιστροφή του από την Αυστραλία στην Ελλάδα. Αυτό είναι μόλις το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας της Μελβούρνης, η οποία έχει άλλο ένα το 2015. Με την κατάκτησή τοπυ, εξασφαλίζει θέση και στα προκριματικά του επόμενου Champions League Ασίας.

Ο Πόποβιτς ανακοινώθηκε ως προπονητής του ομάδας τον περασμένο Απρίλιο, μετά την απόλυσή του από την Ξάνθη, ωστόσο ανέλαβε την ομάδα επισήμως από τον Ιούλιο, όταν η διαδικασία του Κυπέλλου Αυστραλίας ήταν στην φάση των 32. Εκείνη την περίοδο πήγε στον σύλλογο και ο Μπριλάντε, μετά το πέρασμά του από την ομάδα της Θράκης.

Popovic delights in Victory FFA Cup glory