Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Κώστας Βουκουρεσλής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Κώστας Βουκουρεσλής, ο οποίος μάλιστα είχε το ιδιαίτερο ρεκόρ να δει και τον γιό του Μανόλη να αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη για τον σύλλογο περίοδο την προεδρία του συλλόγου, πριν μια δεκαετία.

Ο Κώστας Βουκουρεσλής ήταν έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος την δεκαετία του ’60, του ’70 και του ’80, ενώ σε μια κρίσιμη περίοδο για μικρό χρονικό διάστημα ανέλαβε καθήκοντα προέδρου για όλον τον σύλλογο στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Πάντα παρακολουθούσε την πορεία όλων των τμημάτων, έχοντας βέβαια μεγαλύτερη αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον στίβο.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον γιο του Μανόλη, ο οποίος επίσης ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΜΓΣ Εθνικός και διετέλεσε και αυτός πρόεδρος του συλλόγου για τρία χρόνια – με αποτέλεσμα να αποτελούν ένα σπάνιο για τα χρονικά της πόλης δίδυμο πατέρα-γιου που έχουν ηγηθεί του ΔΣ ενός τόσο ιστορικού συλλόγου.

«Ο μπαμπάς έφυγε», έγραψε ο Μανόλης Βουκουρεσλής, ο οποίος στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει (και επαναδημοσίευσε) μια κοινή τους φωτο, στην οποία φαίνονταν και η τρίτη γενιά, δυο από τα εγγόνια του εκλιπόντος που επίσης αποτελούν (ως αθλητές) επίλεκτα μέλη της οικογένειας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο Γιάννης Μαλκίδης έγραψε: Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΛΗΣ γνώρισε τον ΕΘΝΙΚΟ τη δεκαετία του ’50 ως νεαρός αθλητής του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης, και απορούσε πως μια μικρή επαρχιακή πόλη είχε τόσο ισχυρή ομάδα στίβου που κατατρόπωνε τους μεγάλους της Θεσσαλονίκης στους Παμβορειοελλαδικούς αγώνες. Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε ως πολιτικός μηχανικός στην Αλεξανδρούπολη και από τον πρώτο καιρό ήρθε κοντά στην ομάδα που από μακριά θαύμαζε. Έγινε μέλος του ΔΣ και το 1968 ήταν από αυτούς που αντιτάχθηκανσθεναρά στα σχέδια διάλυσης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αμέσως μετά πρωτοστάτησε ως έφορος στη δημιουργία της νέας ομάδας με προπονητή τον αείμνηστο φίλο του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΣΑ. Από την θέση αυτή προσέφερε πολλά σε χρόνο και χρήμα και έγινε αγαπητός στους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του συλλόγου. Ανταμείφθηκε για αυτό με την εκλογή του το 1979 στη θέση του προέδρου όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Μετά από αυτό συνέχισε να προσφέρει για πολλά χρόνια ακόμη στην αγαπημενη του ομάδα.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα Β’ Κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΚΗΔΕΙΑ ΜΕΒΑΘΙΑΘΛΙΗ ΒΛΘΙΑ ΘΛΙΨΉ ΣΑΣ ΑΝΑΙΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΛΛΟΥΜΕ TON ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΛΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΛΗ ΕΤΩΝ 84 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕΤΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 6-2 6-2-22 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 M. ΕΙΣΤΟΙΕΡΟΠΑΡΕΚΚΛΗΣ ΤΩΝΑΠΙΩΝΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Β'ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΟΙΠΕΝΘΟΥΝΤΕΣ ΗΣΥΖΥΓΟΣ ΠΟΛΥΚΡΙΤΗ ΤΑ TEKNA ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ TA ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Κ.Λ.Σ. ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ IEPO ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΔΕΛΚΟΥ ΣΜΑΡΩ ΤΗΛ. 2551028013 ΜΑΚΡΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ"