Η πρώτη ομάδα στην Θράκη που άλλαξε τα χρώματά της τιμώντας τον αδικοχαμένο Άλκη

Το δικό της μήνυμα έστειλε αλλάζοντας και το σήμα της (η πρώτη στην Θράκη) τιμώντας τον δολοφονημένο Άλκη από οπαδούς του ΠΑΟΚ, η πάντα παρεμβατική και αρκετά ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα ομάδα της Δόξας Ορεστιάδας.

Η ανάρτησή της Δόξα Ορεστιάδας παρακάτω:

Τους ξέρουμε?
τους ξέρουμε…
-Ζουν ανάμεσά μας ?
Ναι…
-αλλά θα μπορούσαν να το κάνουν?
Θα μπορούσαν
-Και στην Ορεστιάδα?
παντού..
-Έχουν ομάδα?
Όχι..
Δεν το χωράει ο νους! Δεν είναι δυνατόν να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή με κριτήριο το χρώμα του κασκόλ, της μπλούζας, του καπέλου. Ένα παιδί 19 χρόνων, δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή που βιώνουμε ως κοινωνία, ημέρες σκοτεινές, με κάθε κοινωνικό μέτρο να διαλύεται, με την καταστολή να είναι σε έξαρση, με μια εργασιακή ζούγκλα που μας θέλει να πατάμε επι πτωμάτων για να επιβιώσουμε… Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Το πιο υποκριτικό? ..Πέφτουμε από τα σύννεφα! Πέφτουμε από τα σύννεφα, για την ίδια την κοινωνία που όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί, που αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη βαθιά σήψη που τη διακατέχει, που κάνουμε ότι δεν είδαμε ή δεν ακούσαμε.. Για εμάς ΔΕΝ είναι οπαδική βία! Δεν είναι κάτι το ανώριμο, ακατανόητο, περιθωριακό.. Είναι βία με σαφή κοινωνικοπολιτικά αίτια: την καταπίεση των λαϊκών στρωμάτων, το καλλιεργούμενο αίσθημα του ‘ανήκειν΄ σε οποιαδήποτε αγέλη, με τις πλάτες φυσικά του οργανωμένου κράτους σε οποιαδήποτε έκφανση, σε αγαστή συνεργασία με τα αφεντικά των ομάδων. Είναι αυτοί, οι διπλανοί μας, που με την ανοχή μας, με τη σιωπή μας, με το φόβο μας, με τα μαχαίρια και τα τσεκούρια και το μίσος τους για όποιον θεωρούν ‘διαφορετικό’, επιβάλουν την υποκουλτούρα τους. Και φταίμε όλοι εμείς που κάποια στιγμή είδαμε υποψήφιους δολοφόνους να περπατάνε δίπλα μας και δεν είπαμε τίποτα.. Ελπίζουμε ότι από αύριο κι όλας, αυτό θα έχει αλλάξει!
Καλό ταξίδι Άλκη,